Sprejmi izziv in pitchaj idejo!

28. september 2017 Ob 13.45
Datum in ura
Četrtek, 28. september 2017
13.45 - 0.00 CEST
Lokacija
Pripravite vaš sanjski pitch …
Takoj dobite povratne informacije in nasvete iz prve roke….
Izognite se najpogostejšim pastem pri pitchanju ideje…..
 

Zakaj sodelovati?

Poznate tisti strašljiv občutek, tik preden pitchate pred širšim občinstvom?  Kaj pa pred potencialnimi investitorji? V vsakem primeru dobra priprava igra pomembno vlogo pri tem, kako se boste odrezali. Ko pitchate doma pred ogledalom, lahko popravite veliko podrobnosti. A na žalost, vam ogledalo ne more dati povratnih informacij.
 
Naredite svojo domačo nalogo in izkoristite priložnost! Najboljši način, kako izpopolniti pitch je, da ga začnete pripravljati pravočasno in vadite pogosto. 
 
Po tem, ko bomo slišal vaš pitch, bomo ocenili celotno situacijo. Odvisno od tega, kako dobra je bila predstavitev, bomo od vas morda želeli, da dodatno pojasnite svoj poslovni model in glavno ciljno skupino. Nato vam bo moderator Urban Lapajne z veseljem podal povratne informacije in nasvete. Spoznali boste, kaj je bilo OK, in kje se morate izboljšati. Naučili se boste, kako nastopiti z jasno in neposredno predstavitvijo in kako učinkovito predstaviti svoj produkt in poslovni model.
 
Izognite se pastem, ki smo jih videli v stotinah predstavitev
 
V letih delovanja smo se srečali s številnimi startupi in jim pomagali postaviti poslovne modele in piliti pitche za predstavitve pred investitorji. Številne izkušnje imamo tudi s startupi, ki so se predstavljali pred komisijo v okviru razpisov P2, SK75 in SK200 Slovenskega podjetniškega sklada. Redno obiskujemo številne velike startup dogodke v Sloveniji in tujini. Dovolite, da z vami delimo svoje izkušnje in vam pomagamo, da se izognete pogostim pastem.
 

Kdo je Urban Lapajne?

Urban Lapajne je projektni vodja v Iniciativi Start:up Slovenija in Tovarni podjemov, podjetniškem inkubatorju Univerze v Mariboru. Več kot 10 let kot predavatelj in svetovalec sodeluje v slovenski startup skupnosti. Glavnina njegovega dela obsega vodenje različnih programov, tekmovanj in pred-selekcijskih postopkov ter svetovanje podjetjem v zgodnjih fazah. Ko ni v pisarni ali na dogodku z užitkom na kolesu raziskuje lepote Pohorja.


Kaj potrebujete, da lahko sodelujete? 

Jasno morate razumeti svojo edinstveno (neulovljivo) prednost.
Vedeti morate, zakaj  je pomembna za vaše kupce ali potencialne investitorje.
 V skladu z navodili boste pripravili vsaj eno verzijo svojega »pitcha« (5 min).


Prijava

Prijavnico izpolnite tukaj, najkasneje do 26.9.2017 do 15. ure. Prijavnica je pogoj za sodelovanje na tem dogodku.

Po prejemu prijave vam pošljemo osnutek za pripravo prezentacije, ki jo na info@startupmaribor.si posredujte najkasneje do 27.9.2017 do 12. ure. To bo vaša prva verzija »5 minutne predstavitve«, ki jo bomo nato na dogodku »pilili«.


Program

12:45 – 13:00    Registracija
13:00 – 13:30    Kako pripraviti pitch, ki prepriča
13:30 – 15:00    Piljenje prezentacij udeležencev z mentorjevo pomočjo
15:00 – 15:30    Odmor za pozno kosilo 
15:30 – 16:30    Predstavitve pred komisijo in izbor najboljših idej  


Nagrade 

Med vsemi predstavljenimi idejami bomo izbrali predvidoma najboljše 3 in jih nagradili s »paketom za hitrejši štart« v vrednosti 3.000 EUR, ki vključuje brezplačno uporabo pisarn, mentorsko podporo sodelavcev Tovarne podjemov in svetovalne storitve izkušenih podjetniških mentorjev iz različnih področij (glede na potrebe vašega startupa). 


Kdo se lahko prijavi?

Prijavite se lahko študenti dodiplomskega in podiplomskega študija, pedagoški delavci in raziskovalci na Univerzi v Mariboru  ter posamezniki z inovativno idejo, ki ste študij zaključili pred največ tremi leti.  V kolikor se v tej ciljni skupini ne najdeš, nas kontaktiraj, da ti predstavimo druge aktualne programe v okviru Iniciative Start:up Maribor.
 
Sodelovanje in vključitev v Tovarno podjemov je brezplačna.


Ključne koristi? 

1. Aktualne in brezplačne podjetniške delavnice in izobraževanja.
2. Svetovanja izkušenih podjetniških mentorjev.
3. Možnost ugodne uporabe pisarn ali delovnega mesta v inkubatorju z vso sodobno opremo in drugo infrastrukturo.
4. Promocija podjetja.
5. Pomoč pri povezovanju z investitorji in iskanju drugih virov financiranja.
6. Dostop do koristnih kontaktov in povezav.
7. Vključitev v podjetniško skupnost motiviranih posameznikov, ki si medsebojno pomagajo z izmenjavo izkušenj in poslovnih povezav.  
 
Dogodek poteka v okviru promocijske kampanje »Izziv za najboljše podjetniške ideje«, ki poteka v mesecu septembru.
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.