Startup roadshow Maribor jesen 2022

6. september 2022 Ob 13.00
Datum in ura
Torek, 6. september 2022
13.00 - 17.00 CEST
Lokacija

Tovarna podjemov

Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6

2000 Maribor

Na dogodku boste spoznali, kako do 75.000 EUR konvertibilnega posojila oz. do 600.000 EUR lastniške investicije, ki jih inovativnim podjetjem omogočata razpisa SK75 in SI-SK Slovenskega podjetniškega sklada. Spoznali pa boste ozadja nastanka prvega pametnega laboratorijskega pohištva ter atraktivne nove trende in priložnosti v prehranski industriji.


V kratkem in jedrnatem dogodku boste dobili zgoščene informacije in konkretne nasvete, s pomočjo katerih boste lahko enostavno sprejeli odločitve za prihodnost vašega posla.

 

Financiranje in programi, o katerih bomo govorili:

  • 75.000 EUR konvertibilnega posojila v okviru razpisa SK75 Slovenskega podjetniškega sklada. Ključne informacije o razpisu, ocenjevalni kriteriji, časovnica, značilnosti konvertibilnega posojila in nasveti za pripravo vloge.
  • Od 100.000 EUR do 600.000 EUR direktnega kapitalskega vložka Sklada v okviru produkta SI-SK.
  • Pregled drugih virov financiranja, ki jih ponuja Sklad
  • Vsebinska podpora v obliki svetovanja, mentorstva in pospeševalniških programov, ki je na voljo v lokalnem in nacionalnem podpornem podjetniškem okolju.
  • Praktični pravni nasveti zagonskim podjetjem.
  • Osebno svetovanje izkušenih podjetnikov in svetovalcev.

Program dogodka

13.00 – 14.00 | INFORMACIJA: Kako do 75.000 EUR SK75 ali 600.000 EUR SI-SK
Ključne informacije o pogojih prijave, kriterijih izbire, predselekcijskih postopkih in časovnicah razpisov SK75 in SI-SK. Informacije, nasvete in izkušnje bosta z vami delila Nina in Urban, ki vodita omenjene programe na Slovenskem podjetniškem skladu oziroma predselekcijo v okviru Start:up Slovenija.


Nina Urbanič, Slovenski podjetniški sklad 
Urban Lapajne, Start:up Slovenija

 

14.00 – 15.00 | NASVETNICA: Kako je nastalo prvo pametno laboratorijsko pohištvo na svetu

Pod blagovno znamko LAB Interior sta združila moči uveljavljeno podjetje MIKRO POLO d.o.o. ter mlado tehnološko podjetje Agitron d.o.o. Rezultat sodelovanje je inovativno laboratorijsko pohištvo, ki predstavlja novost v svetovnem merilu. Izzive nastanka inovativnega pohištva bosta z vami delila člana jedrne ekipe LAB Interior.

 

Marko Liccardo, direktor in soustanovitelj podjetja Agitron d.o.o.

Jure Mlakar, direktor oddelka Lab Interior


15.00 - 16.00 | NASVETNICA: Trendi in priložnosti v prehranski industriji 

Prehranska industrija je podvržena koreniti preobrazbi. Dnevno smo priča novim prehranskim izdelkom, dopolnilom in dognanjem, ki so hrkati tudi donosna poslovna priložnost. S podjetnikimi, ki uspešno poslujejo v tej panogi, bomo o govorili trendih in priložnostih v tej donosni panogi.

 

Vitja Sikošek, soustanovitelj in direktor vitja.si, prejemnik SK75 

Uroš Požgan, soustanovitelj in direktor Pokica d.o.o, prejemnik P2 in SK75 

 

 

16.00 - 17.00 | SVETOVALNICA: 1-na-1 svetovanja
Izkoristite 10-minutne svetovalne termine podjetniških svetovalcev za vprašanja vezana na predselekcijo SK75 ali na razpisa SI-SK in SK75 Slovenskega podjetniškega sklada. 10-minutni termin je potrebno predhodno rezervirati na elektronski naslov info@startup.si.


Urban Lapajne, Start:up Slovenija

 

PRIJAVA

 

Organizatorji

Dogodek organizira Start:up Slovenija v soorganizaciji Slovenskega podjetniškega sklada in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Število udeležencev je omejeno na največ 40 oseb. Predhodna prijava je obvezna.

 

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.