Startup roadshow Ljubljana jesen 2022

5. september 2022 Ob 13.00
Datum in ura
Ponedeljek, 5. september 2022
13.00 - 17.00 CEST
Lokacija

Tehnološki park Ljubljana

Tehnološki park 19

1000 Ljubljana
 

Na dogodku boste spoznali, kako do 75.000 EUR konvertibilnega posojila oz. do 600.000 EUR lastniške investicije, ki jih inovativnim podjetjem omogočata razpisa SK75 in SI-SK Slovenskega podjetniškega sklada. Direktorenega najuspešnejših tehnoloških podjetij EKWB pa bo z nami delil izkušnjo vodenja podjetja na globalnem trgu.


V kratkem in jedrnatem dogodku boste dobili zgoščene informacije in konkretne nasvete, s pomočjo katerih boste lahko enostavno sprejeli odločitve za prihodnost vašega posla.

 

Financiranje in programi, o katerih bomo govorili:

  • 75.000 EUR konvertibilnega posojila v okviru razpisa SK75 Slovenskega podjetniškega sklada. Ključne informacije o razpisu, ocenjevalni kriteriji, časovnica, značilnosti konvertibilnega posojila in nasveti za pripravo vloge.
  • Od 100.000 EUR do 600.000 EUR direktnega kapitalskega vložka Sklada v okviru produkta SI-SK.
  • Pregled drugih virov financiranja, ki jih ponuja Sklad
  • Vsebinska podpora v obliki svetovanja, mentorstva in pospeševalniških programov, ki je na voljo v lokalnem in nacionalnem podpornem podjetniškem okolju.
  • Praktični pravni nasveti zagonskim podjetjem.
  • Osebno svetovanje izkušenih podjetnikov in svetovalcev.

Program dogodka

13.00 – 14.00 | INFORMACIJA: Kako do 75.000 EUR SK75 ali 600.000 EUR SI-SK
Ključne informacije o pogojih prijave, kriterijih izbire, predselekcijskih postopkih in časovnicah razpisov SK75 in SI-SK. Informacije, nasvete in izkušnje bosta z vami delila Nina in Urban, ki vodita omenjene programe na Slovenskem podjetniškem skladu oziroma predselekcijo v okviru Start:up Slovenija.


Nina Urbanič, Slovenski podjetniški sklad 
Urban Lapajne, Start:up Slovenija

 

14.00 – 15.00 | NASVETNICA: Kako uspešno krmariti globalno visokotehnološko podjetje

Matjaž Krč je direktor podjetja EKWB, ki sodi med vodilne v ozki niši hladilnih sistemov za gamerske računalnike. Podjetja je prejelo laskav naziv Gazela 2021, po preobratu na trgu vzačetku 2022 pa je bilo vodstvo prisiljeno močno zmanjšati poslovanje. Ne zamudite iskrenega in direktnega pogovora o vzponih in padcih.

 

Matjaž Krč, direktor podjetja EKWB d.o.o.


15.00 - 16.00 | NASVETNICA: Ena na ena o pridobivanju kapitala v ekonomsko zahtevnih časih

Podatki kažejo upad investicij tveganega kapitala v prvem polletju letošnjega leta v primerjavi z istim obdobjem lani. Kaj startupom svetuje izkušen investitor, boste izvedeli v pogovoru z izkušenim investitorjem, ki ima dober vpogled v trg tveganega kapitala. Svoj pogled pa bo prispeval tudi podjetnik, ki je pred kratkim pridobil svežo investicijsko rundo.

 

Lisa Mislej Vončina, Wise up (Razturi na maturi) 

Gregor Rebolj, Silicon Gardens Fund 

Darko Đurić, DTs HUB (FroomCare)

Jure Mikuž, South Central Ventures

 

16.00 - 17.00 | SVETOVALNICA: 1-na-1 svetovanja
Izkoristite 10-minutne svetovalne termine podjetniških svetovalcev za vprašanja, vezana na predselekcijo SK75 ali na razpisa SI-SK in SK75 Slovenskega podjetniškega sklada. 10-minutni termin je potrebno predhodno rezervirati na elektronski naslov info@startup.si.


Urban Lapajne, Start:up Slovenija

 

PRIJAVA

 

Organizatorji

Dogodek organizira Start:up Slovenija v soorganizaciji Slovenskega podjetniškega sklada in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Število udeležencev je omejeno na največ 40 oseb. Predhodna prijava je obvezna.

 

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.