Posvet Zasavje - regija startupov

5. december 2017 Ob 11.00
Datum in ura
Torek, 5. december 2017
11.00 - 0.00 CEST
Lokacija
Člane slovenske start-up skupnosti vabimo vas na posvet: Zasavje – regija startupov, ki bo v torek, 5. decembra 2017, s pričetkom ob 11. uri v podjetniškem pospeševalniku Katapult, Trbovlje.

Na posvetu, ki bo potekal v sklopu obiska vlade v zasavski regiji, bodo predstavniki medsektorske skupine predstavili izhodišča za pripravo akcijskega načrta Slovenija dežela startupov, predstavniki podjetja Dewesoft pa svoje aktivnosti in razloge za vzpostavitev podjetniškega pospeševalnika Katapult.

Start-up skupnost Slovenije je v okviru konference PODIM predsedniku vlade predstavila pregled ovir za zagonska podjetja. Za njihovo odpravo je imenovana medsektorska delovna skupina, ki bo do 31.1.2018 pripravila omenjeni akcijski načrt.

Medsektorsko delovno skupino sestavljajo predstavniki startup skupnosti, angelskih investitorjev, ministrstev in Slovenskega podjetniškega sklada. Osrednji koordinator priprave akcijskega načrta je Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije, vsebinski skrbnik pa Ministrstvo za goispodarski razvoj in tehnologijo. Startup skupnost je za posamezna področja predlaganih ukrepov podrobneje opisala ovire v praksi in predstavila primerljive dobre prakse in rešitve iz tujine, ki jih bo tudi podrobneje predstavila na posvetu.

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava, najkasneje do 4.12.2017 na elektronski naslov: tatjana.debevec@gov.si.  

 
PROGRAM DOGODKA: 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.