Podjetniško druženje DA SE!

26. maj 2015 Ob 15.00
Datum in ura
Torek, 26. maj 2015
15.00 - 0.00 CEST
Lokacija

V torek, 26. 5. 2015, bo od 15. ure dalje v prostorih Vile Bianca v Velenju potekalo podjetniško druženje pod naslovom »Da se!«. Osrednji dogodek bo pogovor z mladimi, uspešnimi socialnimi podjetniki iz vsega sveta, ki bodo s svojimi zgodbami o uspehu skušali spodbuditi mlade podjetnike, da z reševanjem socialne problematike ustvarijo nove poslovne priložnosti. Dogodek organizira Štart Up skupnost Velenje v sodelovanju s SAŠA inkubatorjem, Mestno občino Velenje in Ustvarjalnikom.
 
Mlade podjetnike bo sprejel župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, gostja okrogle mize, na kateri bomo spregovorili tudi o nacionalnemu podpornemu okolju za spodbujanje socialnega podjetništva, pa bo ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Andreja Kopač Mrak.
 

Gostje, ki bodo prestavili svoje formule za uspeh

Mara Steau, Romunija
Razvila je mobilno igro TeenPreneur, ki mlade uči finančne pismenosti. Igra se je prijela v Romuniji, od koder prihaja, zato so jo v tamkajšnjih šolah vpeljali v reden učni proces. Je srednješolka, bodoča študentka univerze Harvard.
 
Melissa Diamond, Palestina
Na tamkajšnjih nevarnih ozemljih že več let vodi mrežo klinik za avtistične otroke. Posebnost klinik je, da je vsaka od njih pobratena z avtistično bolnišnico v ZDA, ki skrbi za osebje in financiranje.
 
Tom D'Eri, ZDA
Soustanovitelj podjetij Rising Tide Car Wash in CanDo Business Ventures. Predan je trajnostnemu in socialnemu podjetništvu. K temu ga je spodbudila izkušnja njegovega brata, avtista, ki zaradi svoje bolezni ni mogel najti primerne zaposlitve. Tom je dobil navdih in ustanovil verigo avtopralnic, ki zaposluje izključno avtiste in je postala eden najboljših primerov socialnega podjetništva v Združenih državah Amerike.
 
David Trayford, Velika Britanija
Bivši televizijski voditelj, stand up komik, profesor na univerzi Singularity, ki proučuje trende prihodnosti, vlagatelj in podjetniški mentor. Deluje na področju vzhodne Evrope, kjer je reden gost podjetniških konferenc, nedavno pa je ustanovil podjetniški pospeševalnik The Hub v Budimpešti.
 
Jernej Pangeršič, Slovenija
Prvi Slovenec, ki je bil sprejet na univerzo Watson - vodilno svetovno univerzo za socialno podjetništvo, na katero vsako leto sprejmejo le 12 študentov, predavajo pa jim nobelovi nagrajenci, direktorji največjih podjetij... Po zaključku študija je sprejel ponudbo za delo v vodilnem inštitutu za socialno podjetništvo - Unreasonable Institute v ZDA. Vodi projekt širitve njihovega izobraževalnega dela v ta del Evrope.
 
“Na dogodek smo povabili štiri mlade iz različnih delov sveta. Izbrali smo tiste z najbolj zanimivimi in uspešnimi zgodbami, saj si želimo, da bodo prepričali lokalno okolje, da je priložnosti mnogo, če jih le zagrabimo,” je o dogodku povedal moderator pogovora, Matija Goljar, vodja podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik.
 
Predstavitve in pogovor s podjetniki se bodo sklenile s predstavitvijo delovanja SAŠA inkubatorja in novih prostorov za razvoj podjetništva; predstavitvijo aktivnosti skupnosti Štart Up Velenje in njihovega coworking prostora; ter z napovedjo prihoda pospeševalnika Unreasonable Institute v Slovenijo.
 

Več informacij

Ana Anžej                                                                                                                                                
e-naslov: ana.anzej@velenje.si                                                                                                  
tel.: 03 896 17 18                                                                                                                                
 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.