Podjetniška sreda: SME Instrument - možnosti za nepovratna sredstva

21. januar 2015 Ob 10.00
Datum in ura
Sreda, 21. januar 2015
10.00 - 0.00 CEST
Lokacija
Ste eno tistih razvojnih podjetij, ki za svoje inovacijske projekte išče sredstva tudi na razpisih? Če ste odgovorili z ”da”, potem je tole odlična priložnost, da na brezplačni delavnici spoznate pogoje in možnosti prijave na evropski razpis »SME Instrument«.

V okviru programa Obzorje 2020 bo tudi v letu 2015 na voljo razpis za inovacijske projekte srednjih in malih podjetij  »SME Instrument«. Razpis je zanimiv za mala in srednje velika podjetja predvsem zaradi možnosti pridobitve tudi do 2,5 milijona evrov sredstev za posamezno podjetje.

V okviru tega razpisa podjetja lahko pridobijo sofinanciranje za izvedbo ekonomskih in tehničnih študij izvedljivosti svoje inovativne ideje, kakor tudi za pripravo ocene tveganja, tržne raziskave, iskanje partnerjev  (faza 1: sofinanciranje 50.000 EUR). Če so inovativne ideje podjetij bolj razvite, lahko v okviru razpisa kandidirajo za odobritev sofinanciranja za demonstracijske dejavnosti, testiranje, pilote, prototipe... (faza 2: sofinanciranje do 2.500.000 EUR).

Kako se znajti v kopici dokumentov, na podlagi katerih dejstev se odločiti za prijavo, kateri kriteriji odločajo pri uspešnosti prijave ter kako se lotiti vodenja takega projekta, boste zvedeli na tokratni podjetniški sredi z mag. Damjanom Struno, svetovalcem za nepovratna sredstva v družbi RR & CO. d.o.o.
  • Lokacija: Tehnološki park Ljubljana, stavba B, pritličje, konferenčna dvorana
  • Trajanje delavnice: od 10.00 do 13.00 ure
  • O predavatelju: mag. Damjan Struna, izkušeni samostojni svetovalec za nepovratna sredstva v družbi RR & CO. d.o.o., ima bogate izkušnje s pripravo projektov za nacionalne in mednarodne razpise, z evalvacijo projektnih idej in finančnimi kontrolami, s pisanjem člankov in vodenjem seminarjev in delavnic (v Sloveniji, na Finskem, na Hrvaškem, v BiH, Srbiji in Makedoniji) na temo pridobivanja nepovratnih sredstev ter finančnega in administrativnega vodenja projektov, posebej za slovenska srednja in mala podjetja. Poglobljeno se posveča raziskovanju na področju projektnega vodenja mednarodnih raziskovalnih in razvojnih projektov. Kot del skupine strokovnjakov RR & CO. d.o.o. je sodeloval tudi pri projektih različnih mednarodnih projektih. Poleg tega je tudi evalvator pri SPIRIT Slovenija.
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.