Podim DX Satellite #6: Prihodnost oblaka

30. september 2021 Ob 18.50
Datum in ura
Četrtek, 30. september 2021
18.50 - 20.00 CEST
Lokacija

Zoom

Značke
Oracle

Računalništvo v oblaku je eden najpomembnejših trendov v spreminjajočih se časih, ko je hitro in učinkovito prilagajanje edini način za preživetje. Oblak je hrbtenica podatkovnega ekosistema, ki temelji na aplikacijah in nam omogoča upravljanje z nenehnimi spremembami.

 

PRIJAVA NA DOGODEK

 

Na Podim DX Satellite dogodku bomo razpravljali o najpomembnejših trendih, ki oblikujejo računalništvo v oblaku, in o vseh priložnostih, povezanih z njim. Vrhunski strokovnjaki in podjetniki bodo razpravljali o trendih kot so: multi-cloud pristop, vloga umetne inteligence, hibridne in lokalne rešitve, igre in igrifikacija, virtualizacija, računalništvo v oblaku EDGE in novi nastajajoči poslovni modeli.

 

Govora bo tudi o priložnostih za zagonska in tehnološka podjetja na tem področju ter kako lahko izkoristimo moč računalništva v oblaku.

 

Dogodek bo razdeljen na tri dele:

 

  • Osrednji govor priznanega strokovnjaka in profesorja, ki bo povzel ključne trende računalništva v oblaku
  • Panel s podjetniki iz področja tehnologije in strokovnjaki za rešitve v oblaku
  • Čas za vprašanja in odgovore

 

Pridružite se prof. Dr. Matjažu B. Juriču, priznanemu strokovnjaku računalništva v oblaku, Tomažu Levaku, soustanovitelju podjetja Origintrail, Juliju Božiču, direktorju Oracle Slovenija in vodji ROMASI Technology Clouda ter Matiji Nakič, so-ustanoviteljici startupa Farseer.

 

Pogovor bo vodil Urban Lapajne, programski direktor PODIM DX in vodja skupnosti Start:up Slovenija.

 

Dogodek bo potekal na platformi Zoom! Na voljo je 100 prostih mest. Kdor prej pride, prej melje, zato ne oklevajte in si svojega zagotovite čim prej.

 

PRIJAVA NA DOGODEK

 

Rezervirajte si svoje mesto in sodelujte v zanimivi razpravi ter ostanite v stiku z neizogibnimi tehnološkimi trendi, ki oblikujejo naš poslovni in tehnološki svet.


Prof. Dr. Matjaž B. Jurič, priznani strokovnjak računalništva v oblaku in profesor.

 

Matjaž B. Jurič je profesor na Univerzi v Ljubljani in startup mentor. Je avtor 17 knjig, ki so jih objavile mednarodne založbe, in avtor več kot 600 drugih publikacij.

 

Nagrajen je z več prestižnimi naslovi, kot so Java Champion, IBM Champion in Oracle ACE Director.

 

Je dobitnik mednarodnih nagrad, med drugim nagrade za najboljšo knjigo SOA (New York), nagrade za telekomunikacije, medije in zabavo za najboljši projekt SOA (Las Vegas), Java Duke’s Choice Award (San Francisco) za najboljšo Java inovacijo, nagrade za najboljši znanstveni članek na področju storitev, nagrade za najboljšega raziskovalca v panogi in dobitnik zlate medalje za izjemne zasluge pri ravoju znanosti in izobraževanja.

 

Matija Nakič, soustanoviteljica startupa Farseer

 

Matija Nakič je soustanoviteljica oblakovnega zagonskega podjetja Farseer iz Hrvaške in izkušena menedžerka na področju programske opreme. Ima več kot 10 let izkušenj pri vodenju skupin za zagotavljanje vrhunskih digitalnih rešitev.

 

Sodelovala je v 4 velikih projektih na področju telekomunikacij, izvajanja SAP, Dynamics CRM in skladišča podatkov. Zadnja leta, pred Farseerjem, je bila podpredsednica produktov pri Fiveu, eni izmed treh najboljših razvojnih in oblikovalskih agencij v New Yorku. Delala je s strankami, kot so Crestron, Marriott International, Rosetta Stone, Penguin Random House itd. Kot računalniška inženirka z magisterijem iz poslovne administracije se najbolje odreže v vlogi veznega člena med programskimi ekipami in podjetji.

 

Tomaž Levak, soustanovitelj Origintrail in Trace Labs.

 

Tomaž Levak je soustanovitelj OriginTrail in Trace Labs, kjer je tudi generalni direktor.

 

Soustanovil je podjetja, katerih poslanstvo je prinesti preglednost dobavnih verig. Pod Tomaževim vodstvom je OriginTrail začel razvijati rešitve za sledljivost na podlagi blockchaina v sodelovanju z velikimi evropskimi dobavitelji hrane, integracijo blockchaina z IoT platformo pametnih izdelkov EVRYTHNG in platformo za računalništvo v oblaku Oracle, ki je na voljo njihovim uporabnikom po vsem svetu. OriginTrail je postal ponudnik tehnologije blockchain za 20 milijonov evrov vreden program, ki ga upravlja Wageningen University & Research, namenjen digitalni preobrazbi evropskega podeželja. Tomaž je aktiven član Enterprise Ethereum Alliance – delovne skupine za dobavno verigo. Je uveljavljen govornik na dogodkih, ki iz prve roke deli izkušnje o implementaciji blockchaina v prakso.

 

Julij Božič, vodja tehnološkega oblaka ROMASI in vodja Oracle Slovenija

 

Julij Božič je vodja tehnološkega oblaka ROMASI in Oracle Slovenija. Znan je po dolgoletnih izkušnjah in dosežkih na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij ter na področju trženja, prodaje in upravljanja.

 

Pred Oracle-om je bil Julij vodja IBM za Slovenijo in Bosno ter glavni direktor za inovacije in digitalno tehnologijo pri BTC, d.d. podjetju, ki je odgovorno za digitalno preobrazbo in inovacije osrednjih poslovnih segmentov BTC. Pri svojem delu ostaja osredotočen na ideje, ki presegajo okvire. Pravi, da je “out of the box mislec”, ki uspešno vodi svojo ekipo pri doseganju poslovnih ciljev. Njegov osebni moto je: “Če ne greš, nimaš zgodbe”. Julij je član številnih poslovnih in gospodarskih interesnih skupin v Sloveniji, kot so AmCham Slovenija, Manager združenja in ABC Accelerator, kjer svoje izkušnje in znanje uporablja pri svetovanju kot mentor številnim mladim talentom – bodočim predstavnikom slovenskega gospodarskega okolja.

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.