Optimizacija poslovnega rezultata 2016 in koraki do učinkovitih financ 2017

24. januar 2017 Ob 16.00
Datum in ura
Torek, 24. januar 2017
16.00 - 0.00 CEST
Lokacija

Kaj lahko naredite, da bodo vaše bilance pravilne, davka pa boste plačali toliko kot ga morate in nič več?

Ste se že srečali z davčnim načrtovanjem? To ne pomeni, da zgolj minimirate davčne obveznosti. Tudi startup mora začeti davčno načrtovati že v zgodnji fazi razvoja podjetja, prav tako to ni enkratno dejanje, ampak ga morate izvajati ves čas v letu, vse do roka za oddajo davčnih obračunov. Mnogi to prepuščate računovodjem, pri tem pa se ne zavedate, da razumevanje osnov pomeni boljšo komunikacijo z računovodjem in s tem tudi boljši rezultat za vas.
 
Zato smo na podjetniški torek povabili izkušeno davčno svetovalko in računovodkinjo Simono Horvat, ki vam bo predstavila osnove podjetniškega upravljanja financ.  Delavnica je namenjena vsem, ki želite spoznati ključne finančne, računovodske in davčne kategorije, kako jih obvladovati in kako voditi podjetje, da se ne znajde v finančnih ali davčnih težavah.
 
Po delavnici boste:
  • razumeli osnovne računovodske izkaze in poznali razlike med davčno in poslovno bilanco;
  • razumeli obdavčitev samostojnega podjetnika oziroma družb;
  • poznali davčno priznane in nepriznane stroške;
  • poznali finančne in davčne pastio, ki prežijo na podjetnike;
  • poznali možnosti optimiranja davčne osnove;
  • poznali posebnosti pri prihodkih in odhodkih v davčnem obračunu.
In kar vas verjetno najbolj zanima …. katere so možne davčne olajšave in kako plačati davka toliko, kot ga je treba in niti evra več.
 
Potrebujete individualni nasvet glede davčne optimizacije? Simona Horvat svetuje članom Tovarne podjemov tudi na individualnih srečanjih. Za več informacij nas kontaktirajte na svetovanja@tovarnapodjemov.org.  


Kdo je Simona Horvat?

Simona je direktorica in lastnica podjetja Evident d.o.o., ki že vrsto let uspešno svetuje na področju računovodstva in davkov. Prav tako je habilitirana v naziv gostujoče strokovnjakinje na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer izvaja predavanja pri predmetu Računalniško podprto knjigovodenje. Med naročniki Simone so mnoga startup podjetja, zato ima veliko neposrednih izkušenj z izzivi finančnega in davčnega poslovanja v zgodnji fazi. 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.