Največji Brain & Vision hackathon v Budimpešti, 8. in 9. oktobra. Prijavite se!

8. oktober 2016 Ob 9.00
Datum in ura
Sobota, 8. oktober 2016
9.00 - 0.00 CEST
Lokacija

 

Največji možganski hackathon na svetu bo potekal v Budimpešti, 8. in 9. oktobra! IEEE se je povezal s Silicon Valleyem in srednjo Evropo, da bi skupaj ustvarjali nove tehnologije. Pomislite, kaj vse bi se dalo razviti s kvalitetnimi podatki o dogajanju v možganih ali očeh? Iščejo se torej avtomobilski navdušenci, možganski in očesni hekerji, produktni oblikovalci in programerske nindže – skratka vsi, ki bi radi izboljšali svoje produkte z nevrotehnologijo. Ni treba biti nevro profesionalec, tega se lahko naučite na dogodku, ki je za nameček še brezplačen. Rok za prijavo je 2. oktober!


Budimpešta je mesto, ki bo gostila IEEE SMC 2016 konferenco in vzporedno z njo tudi največji Brain & Vision hackathon. Pridružite se, tekmujte za nagradni sklad v vrednosti 8.000 USD in kar je še pomembnejše – za izjemen občutek, da ste ravno vi tisti, ki s svojimi prelomnimi dosežki sprožate novo revolucijo.

Kaj se bo torej dogajalo? Razvoj na področju nevrotehnologije je v zadnjih letih sicer močno napredoval, ampak trenuto stanje je primerljivo z ravojem novega iPhona, ki pa je na voljo brez možnosti uporabe aplikacij. Gre torej za resnično neverjetno tehnologijo, s katero pa večina »navadnih« ljudi ne more nič početi.

Obstaja ogromno načinov, s katerimi lahko zbiramo EEG podatke, spremljamo premikanje oči in te podatke tudi vizualno predstavimo. Lahko z uporabo VR očal nadzorujemo letenje drona samo s pomočjo misli in gibanja oči? Imamo tehnologijo vendar še ni implementirana. Kaj torej čakate?

Kot rešitev za pomanjkanje uporabnih rešitev so IEEE (Inštitut inženirjev elektrotehnike in elektronike, za tiste, ki ne poznajo imena) in nekaj igralcev s področja vida in nevrotehnologije (Vizzario, VET, in Qusp) ustvarili serijo hackathonov, z največjim in najodmevnejšim v oktobru, v Budimpešti.

Kaj pravite? Vas zanima BMI, BCI, robotika, AR, VR, strojno učenje, senzorji, človek-stroj vmesniki in sistemi, obdelava signalov, »big data«, rehabilitacija ali kaj podobnega?Ni nujno, da se stokovnjak na svojem področju. Nekaj osnov je seveda potrebno, za vse ostalo so tam organizatorji in ostali tekmovalci v ekipi.

Pomislite na vse inovativne stvari, ki bi jih lahko razvili, če bi le imeli prave podatke... Ja, to je to! Uporabite podatke - in se pripravite na začetek ustvarjanja. Presenečeni boste kaj vse je danes mogoče!

Več informacij o dogodku in prijave na https://abc-accelerator.com
 

 

 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.