Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! In razglasitev Mladega podjetnika leta 2015 ...

17. junij 2015 Ob 11.00
Datum in ura
Sreda, 17. junij 2015
11.00 - 0.00 CEST
Lokacija

17. junija bodo v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani uspešni mladi in bolj izkušeni podjetniki na mlade podjetnike prenašali svoje bogato znanje in izkušnje. Obeta se dogodek, poln super predavanj, študije primerov in okrogla miza, vzporedno pa bo udeležencem ves čas na voljo coworking prostor za delo, mreženje in sestanke. Dogodek se bo zvečer slavnostno sklenil z izborom Mladega podjetnika leta 2015, piko na i pa dodal z neformalnim druženjem po zaključku. 

Dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je že šesto leto odlična priložnost za pridobivanje novih idej, znanj in poznanstev. Tokratno dogajanje je Zavod mladi podjetnik prestavil v center mesta, saj ga organizirajo skupaj z NLB v Centru inovativnega podjetništva na Trgu republike 2 v Ljubljani. Tokratna rdeča nit dogodka je inovativnost. Dogodek bo povezoval Matej Golob, 30Lean.

Za laskav naziv Mladi podjetnik leta 2015 se bo na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potegovalo 5 finalistov, in sicer:

Luka Stanovnik, BrightVisuals (BV Media d.o.o.)

Stanovnik je 25-letni podjetnik, ki je leta 2013 skupaj s petimi prijatelji ustanovil avdiovizualno in kreativno agencijo BrightVisuals. Ekipa skozi izjemne vizualne zgodbe širi dober glas o produktih, storitvah in podjetjih njihov naročnikov. Delajo tudi za startupe, agencije in za potrebe Kickstarter kampanj. Po besedah Stanovnika bodo letos prihodke podvojili.

Anja in Alen Marić, Woodway (Eko saja d.o.o.)

Zgodba Woodwaya se je začela, ko je Anja Marić v Stockholmu našla leseno uro, v katero se je popolnoma zaljubila. Decembra 2013 je skupaj s partnerjem vzpostavila slovensko spletno trgovino, aprila lani pa že odprla prvo trgovinico v Radovljici, ki je bila pravi mali hit. V vmesnem času sta odprla tudi spletno trgovino za Hrvaško, od letos pa je Woodway prisoten tudi v Skandinaviji. Podjetje je v resnih pogovorih tudi za franzišni sistem v Londonu in Singapurju.

Nastja Kramar, Malinca.si (Malinca d.o.o.)

Spletna trgovina Malinca, ki obsega izdelke s področja zdrave prehrane, želi postati vodilno podjetje v Sloveniji in Evropi na področju prodaje zdrave prehrane. Zadnje leto je Malinca prisotna tudi na Hrvaškem, mlade podjetnice pa so ravnokar podpisale pogodbo v Črni Gori v višini 100 tisoč evrov na letni ravni. Jeseni lahko pričakujemo tudi spletno trgovino v angleščini.

Nastja Verdnik, pasja pekarna HOV-HOV

Verdnikova je, ko je dobila psičko, začela raziskovati trg in ugotovila, da takšne hrane, kot jo želi sama ponuditi svoji kosmatinki, ne obstaja. Zato je s pripravo začela sama, podjetje pa zagnala brez kreditov. Danes imajo trgovine v Mariboru in Ljubljani, franšizo v Novem Sadu, Beogradu in Zagrebu, v načrtu imajo tudi širitev v Rusijo, Avstralijo, Mehiko, Kitajsko ...

Irenej in Ana Suban, Silux.si (Suban d.o.o.)

Irenej Suban, ki je ustvaril spletno trgovino z avtodeli Silux.si, se je na odru predstavil skupaj s sestro Ano. V ponudbi podjetja je možno najti prek 65 tisoč artiklov. Lani januarja je podjetje vstopilo na hrvaški trg, sledil je italijanski, pred kratkim je vstopilo še na srbskega. Podjetje, ki je začelo kot garažno podjetje, je lani ustvarilo 1,3 milijona evrov od prodaje, za letos načrtuje 2,5 milijona evrov.
 

Dogajanje na treh nivojih

  1. predavanja z izborom mladega podjetnika leta: od 11:00 do 19:00,
  2. med predavanji bo za tiste z nujnimi opravili možnost uporabe coworking mest in sejne sobe,
  3. na voljo bodo tudi kratka svetovanja strokovnjakov s področij:
  • prava in intelektualne lastnine,
  • podjetniških financ,
  • upravljanja terjatev in izterjave v podjetju,
  • računovodstva in davkov,
  • množičnega financiranja,
  • vitke metodologije.

Večer bodo zaključili z izborom Mladega podjetnika leta 2015, piko na i pa dodali z neformalnim druženjem, ki bo sledilo po koncu formalnega druženja. Celoten program in potek dogajanja preverite na tej povezavi.

Udeležba je brezplačna, število prijav, ki so obvezne, pa je omejeno! Oddaj prijavo ...
 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.