Mednarodni preboj slovenskih tehnoloških podjetij

24. oktober 2023 Ob 18.00
Datum in ura
Torek, 24. oktober 2023
18.00 - 0.00 CEST
Lokacija

KID Kibla

Ulica Kneza Koclja 9,

2000 Maribor

Mednarodno uspešno tehnološko podjetje je tisto, ki je svoje inovativne rešitve in produkte uspešno uvedlo na globalne trge, ustvarilo mednarodno prepoznavno blagovno znamko ter doseglo stabilno rast in konkurenčno prednost v mednarodnem okolju. Gre za podjetja, ki so premagala številne izzive, se prilagodila različnim kulturam in zakonodaji ter uspešno širila svoj vpliv in doseg prek meja svoje domače države.

Tehnološka podjetja so ključna za vsako gospodarstvo zaradi inovacij, ustvarjanja delovnih mest, spodbujanja rasti, izvoza, mednarodne konkurenčnosti, vpliva na druge sektorje, privabljanja investicij, reševanja družbenih izzivov in hitre rasti ter skaliranja. Skupaj prispevajo k blaginji družbe. Zato si tudi Slovenija želi in spodbuja ustanavljanje in razvoj tehnoloških podjetij.

Pridi na mreženjski dogodek, ki bo razkril ključne strategije in izkušnje treh izjemno uspešnih tehnoloških podjetnikov. Če želiš izvedeti, kako zgraditi in uspešno voditi mednarodno tehnološko podjetje, in kdo ti lahko pri tem pomaga, je ta dogodek priložnost, ki je ne smeš izpustiti!

 

PRIJAVA


 

Kdo so naši gostje?
Na dogodku bodo delili svoje podjetniške zgodbe in dragocene nasvete:

Luka Topolovec, ustanovitelj podjetja Equaleyes, je uspešno vodil svoje podjetje skozi različne izzive in ga pripeljal do rasti na mednarodni ravni. Nedavno je podjetje prodal angleški korporaciji nChain, kjer je danes vodja ‘Delivery Factory’ oddelka. Delivery Factory je kraj, kjer zbirajo odlične arhitekte, razvijalce in oblikovalce, da ustvarjajo neverjetne izdelke. Na dogodku bo delil svoje dragocene izkušnje o širitvi na tuje trge. Luka pa tudi išče nadarjene posameznike, da se pridružijo njegovi ekipi na vseh področjih IT-ja. Zato, če iščeš izzive, pridi in se mu predstavi.

Matej Hertiš, ustanovitelj in direktor podjetja Nomnio, ki je specializirano za razvoj sodobnih povezanih IoT rešitev. Nedavno je podjetje Viessmann, svetovno priznan ponudnik sistemov za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje, kupilo manjšinski delež tega lokalnega tehnološkega podjetja, ki tako začenja novo poglavje svoje izjemno uspešne zgodbe. Kako bo novo partnerstvo vplivalo na nadaljnjo mednarodno rast, kako voditi tehnološko podjetje, da postane zanimivo za mednarodni trg in največje partnerje, izveš, če se nam pridružiš.

Andraž Logar je direktor in ustanovitelj podjetja 3fs Nordic, servisnega IT podjetja za visoko regulirano industrijo. Nedavno je s somišljeniki ustanovil Slovenski tehnološki forum, združenje visokotehnoloških podjetij z visoko dodano vrednostjo, ki uspešno nastopajo na globalnem trgu, s ciljem soustvarjati boljšo državo. Z nami bo delil številne izkušnje, ki jih je pridobil pri vodenju tehnoloških podjetij.

Gostitelj: Tovarna podjemov - pod blagovnimi znamkami Start:up Slovenija, Podim conference in Start:up Maribor podpira in spodbuja tehnološke inovacije ter podjetništvo v Sloveniji že več kot 20 let. Če se pridružiš, izveš kako lahko izkoristiš njihovo podporo. 

Dogodek je zasnovan z željo, da pridobiš dragocene vpoglede in nasvete od izkušenega podjetnika ter se naučiš, kako uspešno navigirati skozi izzive in priložnosti na poti do mednarodnega uspeha v tehnološki industriji.

 

Med drugim bomo goste vprašali:

  • Kako oblikovati ekipo, ki lahko zagotovi mednarodni uspeh podjetja.
  • Kako so premagali začetne izzive, kot so financiranje in razvoj produkta.
  • Kateri so bili izzivi in kako so se prilagodili spremembam in izzivom na poti do mednarodnega uspeha. 
  • Kako so gradili blagovno znamko in razširili svojo prisotnost na mednarodnih trgih.
  • Kako ohranjajo in spodbujajo inovacije v podjetju.
  • Kako se spopadajo s konkurenco in kaj jih loči od drugih na trgu.
  • Kako najdejo ravnotežje med zasebnim življenjem in zahtevnim vodenjem mednarodnega podjetja.
  • Kateri so bili ključni mejniki in nauki na njihovi podjetniški poti.
  • Kakšne nasvete bi dali bodočim podjetnikom, ki si prizadevajo doseči mednarodni uspeh v tehnološki industriji.

Program

 

18:00 – 18:15: Zbiranje ob pijači dobrodošlice 

18:15 – 20:00: Mednarodni preboj slovenskih tehnoloških podjetij, z gosti se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov

20:00 – 22:00: Druženje ob prigrizku in pijači

 

Lokacija

KID Kibla, Ulica Kneza Koclja 9, 2000 Maribor.

 

PRIJAVA

 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se dogodka ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa JR podporno okolje 2023, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Število mest je omejeno! Prijavi se zdaj in skupaj bomo gradili prihodnost slovenskega tehnološkega podjetništva. 

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.