Kje in kako do denarja za razvoj startupa?

28. februar 2017 Ob 16.00
Datum in ura
Torek, 28. februar 2017
16.00 - 0.00 CEST
Lokacija

Ključna naloga podjetnika v zgodnjih fazah razvoja je zagotavljanje finančnih virov za rast in razvoj podjetja. Poleg klasičnih 3F, bootstrapanja in poslovnih angelov so vam na voljo še javni viri Slovenskega podjetniškega sklada.

Da boste ob najavi razpisov Sklada maksimalno pripravljeni (pričakuje se v začetku marca 2017)  in se boste ukvarjali le z izpolnjevanjem projektne prijave, za vas pripravljamo serijo pripravljalnih delavnic, na katerih bomo dodelali vse ključne vsebinske in finančne elemente prijave na razpise:

  • P2 – spodbude za zagon inovativnih podjetij,
  • SK75 – konvertibilno posojilo za zagon inovativnega podjetja in
  • SK200 – lastniški vstop sklada za rast inovativnih podjetij.

Zakaj se udeležiti?
Verjamemo, da mnogo produktov, ki bi lahko uspeli na trgu, pri prijavi na razpise ne uspe, ker se podjetniki načrtovanja lotijo v zadnjem hipu, kar posledično vodi do tega, da ne razdelajo ključnih elementov poslovnega modela, ne najdejo »limanc« za dobro zgodbo in površno in nerealno sestavijo finančni plan. 

Kaj ti ponujamo?
Skupaj z nami se lahko pripraviš, da boš ob prijavi na razpis znal odgovoriti na vsa ključna vprašanja iz razpisa, pripraviti finančni plan v skladu s pogoji razpisa in posledično, da boš pri prijavi tudi uspešen. Naše storitve so brezplačne, saj z njimi opravljamo osnovno poslanstvo Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru.

Kako?

  1. Prijavi se na naše povabilo in si zagotovi svoje mesto
  2. Izbrali bomo vse kandidate za katere verjamemo, da imajo produkt, ki je primeren za razpis. Pogoje je da ste, oziroma postanete naš član.
  3. Sledila bo serija intenzivnih delavnic na katerih boš pod vodstvom izkušenega mentorja sestavil poslovni model, ki »pije vodo«, nadalje se bomo posvetili  »storytellingu« za vaš produkt (seveda univerzalnega recepta za popolno zgodbo ni, obstajajo pa neke osnovne skupne točke.). V zaključni fazi pa bomo še sestavili finančni plan, ki je prav tako obvezni del prijave.
  4. Finale predstavljajo individulana 1:1 srečanja ob prijavi na razpis, kjer boste z dodeljenim mentorjem »izpilili« vašo prijavo (ko bo razpis objavljen).
  5. Pripravili vas bomo na osebno predstavitev pred strokovno komisijo, ki je sestavni del razpisa.

 
URNIK PROGRAMA PRIPRAVE ZA PRIJAVO NA RAZPISE P2/SK75/SK200
 

28.2. 2017
16:00 – 18:00 
Na kateri razpis naj se prijavim s svojim produktom P2, SK75 ali SK200? Ugotavljanje primernosti razvojne faze/izdelka/pravne oblike za posamezni razpis. Analiza podjetja in produkta: Za kateri razpis sem primeren
1.3. 2017
16:00 – 20:00
Postavitev/oblikovanje  poslovnega modela. Pripravili bomo poslovni model za vaš produkt/storitev. 
3.3. 2017
16:00 – 20:00
Načrtovanje in priprava finančnega plana za razpis.  Pregled razpisne dokumentacije s poudarkom na kriterijih razpisov.  
Pod vodstvom mentorjev boste pripravili finančni plan za razpis. Razjasnili bomo morebitne nejasnosti iz razpisne dokumentacije. 
9.3. 2017
16:00 – 20:00
Folow up delavnica
Udeleženci pridejo z pripravljenim poslovnim modelom in odgovori na vprašanja razpisa. Skupaj »pilimo« prijavo.
12.3. 2017 Rok za oddajo osnutkov na:  svetovanja@tovarnapodjemov.org.
13.3. 2017 Road show – podroben pregled pogojev razpisa
13.3. – 18.3. 2017 Piljenje vaše prijave na individualnih 1:1 srečanjih z dodeljenim mentorjem Termini bodo dogovorjeni individualno.
22. marec 2017* Oddaja vloge na Startup Slovenija (do 35 točk na razpisu P2)
27. marec
 16:00 – 20:00
Priprava in trening predstavitve v okviru Start:up Slovenija
Skupaj bomo pripravili vašo predstavitev za zagovor pred komisijo.
28. marec
16:00 – 
Priprava na DEMO dan – vašo predstavitev pred komisijo
Trening predstavitve pred komisijo.
april 2017
 
Delavnica za finalizacijo prijave na razpis SPS (P2 ali SK75 ali SK200)
Delavnica bo namenjena piljenju prijave na izbrani razpis SPS.


*Datum se lahko še spremeni

Prijave zbiramo do 27.2. Z aktivnim delom pričnemo že 28.2.  V primeru prevelikega števila prijav, bomo odprli več terminov delavnic in vas razdelili v skupine.

PRIJAVI SE ZDAJ! 
 


V kateri fazi se nahaja vaš produkt/ideja?
Glede na razvojno fazo (ideja, prototip, rast ... ) so vam na voljo produkti, ki se medsebojno nadgrajujejo oziroma si logično sledijo:

Subvencija P2 in tekmovanje Start:up Slovenija
Slovenski podjetniški sklad v razpisu P2 startup podjetjem z inovativno idejo zagotavlja 54.000 € zagonske spodbude za razvoj produkta. Gre za nepovratna sredstva, ki se podjetniku na transakcijski račun nakazujejo v treh tranšah po potrjenem poročilu o porabi upravičenih stroškov. Spodbuda P2 je povezana s tekmovanjem Start:up Slovenija, kjer lahko podjetniki zberejo do 35 točk od 100 možnih za prijavo na razpis. Več: https://goo.gl/KVUMPi
    
SK75 - 75.000 € konvertibilnega posojila
S produktom SK75 Sklad mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom rasti in kreiranja novih delovnih mest, ki so s testiranjem na trgu že potrdila obstoj problema s prototipom, omogoča pridobitev semenskega kapitala v višini 75.000 EUR v obliki konvertibilnega posojila. Več: https://goo.gl/AS9zXQ

SK200 - 200.000 € kapitalskega vložka
S produktom SK200 omogoča mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom hitre rasti in kreiranja novih delovnih mest pridobitev semenskega kapitala v višini 200.000 EUR v obliki direktnega kapitalskega vložka Sklada. Več.

Te zanima sodelovanje? Imaš kakšno vprašanje? 
Ni problem, tu smo zato, da ti pomagamo:
 

 
 
 
 
 
 
                 
Nataša Rus                                                                              Jure Verhovnik
Natasa.rus@tovarnapodjemov.org                                 jure.verhovnik@tovarnapodjemov.org
 

 

 

Road show – podroben pregled pogojev razpisa

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.