INFUSE: Digital Health Networking dogodek

26. maj 2017 Ob 17.00
Datum in ura
Petek, 26. maj 2017
17.00 - 0.00 CEST
Lokacija
Ne zamudite INFUSE Digital Health Networking Event, ki bo potekal v Tehnološkem parku Ljubljana. Organizatorji k predstavitvi vabijo start-upe, ki ponujajo inovativne tehnološke rešitve na področju zdravja.
 

Komu je dogodek namenjen?

Zdravnikom, startupom, vsem, ki delajo v v zdravstvu, medicini in 'digitalnem zdravju'.
 

Zakaj?

  • 31 maja 2017 se izeka rok za prijavo v naslednji krog pospeševalnika Grants4Apps
  • 20 junija 2017 se izteka rok za prijavo v naslednji krog StartupBootcamp-a Digital Health Berlin

Na dogodku bodo prisotni predstavniki obeh organizacij in notranji investitorji. Za startupe, ki posegate v področje digitalnega zdravja je to idelana priložnost, da na enem mestu pridobite vse informacije ter spoznate podporno okolje, ki vam lahko pomaga pri pridobivanju novih znanj, sredstev in razvoju vašega produkta.

Program 

  • Razprava o vključevanju digitalnih rešitev v javno zdravstvo. O tem, kaj se lahko na področju eZdravja druga od druge naučita Hrvaška in Slovenija ter kaj se vsi lahko naučimo od držav v razvoju, bosta govorila mag. Katarina Kralj s slovenskega ministrstva za zdravje in Pezo Ozren, nekdanji pomočnik direktorja za informatiko na hrvaškem nacionalnem zdravstvenem zavodu HZZO. Z njima se bo pogovarjal nekdanji zdravstveni minister Dorjan Marušič.
  • Pogovor o napredku genetike in razvoju podjetij, ki gradijo na osnovi genetskih raziskav. Odgovarjal bo investitor, zdravnik z doktoratom iz virologije dr. Axel Polack. 
  • Debata o poslovnih modelih start-upov in plačevanju digitalnih storitev v zdravstvu, na kateri bo sodelovalo pet izkušenih gostov iz tujine. Odgovarjali bodo:
dr. Jesus del Valle, vodja Bayerjevega pospeševalnika za start-upe Grants4Apps,
Stanislav Sirakov, investitor in partner pospeševalnika Launchub,
dr. Axel Polack, virolog in investitor pri Joint Polish Investment Fund,
Klaus Stöckemann, dr. biologije, investitor in soustanovitelj podjetja Peppermint Venture Partners,
Alex Farcet, soustanovitelj Startupbootcampa globalnega omrežja pospeševalnikov za start-upe v 19 državah po svetu,
Dorjan Marušič, nekdanji slovenski minister za zdravje.

 

  • Globalni pogled na digitalne inovacije "Pozabite številke, kje je učinek" predavanje Jesusa del Valleja, vodje Bayerjevega pospeševalnika za start-upe Grants4Apps. 
  • Predstavitve nekaterih rešitev start-upov pri nas in v okolici v sklopu "LAST CALL for Grants4Apps Startup Competition".


Po koncu programa bo sledilo neformalno druženje v sproščenem vzdušju.

Več informacij o programu najdete na povezavi: www.healthday.si 


O TUJIH GOSTIH: 

Dr. Axel Polack je partner pri skladu Joint Polish Investment Fund. Ima doktorat iz medicine z univerze Freiburg, za katerega je prejel nagrado Goedecke Research za izjemne dosežke na področju medicine. Leta 1995 je postal asistent na Ludwig-Maximilian University. Ima tudi postdoktorat s področja virologije. Osem let je bil namestnik vodje inštituta GSF za klinično molekularno biologijo. Je direktor nemške zveze za raziskave cepiv. Ima široko poznavanje procesov razvoja zdravil. Pred JPIF je med letoma 2000 in 2014 delal na področju bioloških znanosti pri družbi TVM Capital, ki je zbrala več kot 680 milijonov evrov kapitala in vložila v 67 investicij ter med drugim dosegla 18 prvih javnih prodaj delnic (IPO).

Dr. Klaus Stöckemann je soustanovitelj in partner v investicijskem podjetju Peppermint VenturePartners. Ima doktorat iz biologije in farmakologije in je na začetku kariere delal v farmacevtski industriji na področju razvoja terapij za raka. Pozneje je postal investitor v podjetju 3i in leta 2009 soustanovil Peppermint Venture Partners, za digitalne zdravstvene rešitve in medicinske naprave specializirano investicijsko podjetje. Je član odborov številnih mladih podjetij, kot je Caterna Vision GmbH, ki razvija digitalne terapije za motnje vida, Emperra GmbH, ki je razvila prvo inzulinsko pero s prenosom podatkov bluetooth, ki bolnikom z diabetesom 1 in 2 s pomočjo spletnega portala omogoča telemedicinsko obravnavo in nadzor nad glukozo prek sistema zaprte zanke. Je tudi podpredsednik podjetja Implantada, ki je razvilo prvi brezžični senzor za merjenje interokularnega pritiska pri bolnikih z glavkomom. PVP trenutno zbira sredstva za nov sklad, v katerem bodo vlagali v rešitve, ki naslavljajo preventivo v zdravstvu. Dr. Stöckemann je med drugim član odbora nemške zveze investitorjev (The German Private Equity and Venture Capital Association e.V. (BVK). 

Dr. Jesus del Valle je vodja Bayerjevega pospeševalnika za start-upe s področja digitalnega zdravja Grants4Apps. Grants4Apps sprejetim ekipam ponuja poslovne prostore, mentorstvo in štipendijo v višini 50 tisoč evrov. Jesus del Valle je fizik z doktoratom iz 
biologije, ki že 20 let dela na področju bioloških znanosti. Sedem let je v Bayerju delal na področju informacijskih tehnologij, potem je postal vodja pospeševalnika, kjer so njegova glavna področja zanimanja nove tehnologije in njihovo uvajanje v zdravstvo. 

Stanislav Sirakov je partner pri pospeševalniku LAUNCHub investicijskem podjetju iz Sofije, ki vlaga v start-upe v prvih fazah razvoja, predvsem v Bolgariji in širši jugovzhodni Evropi. Leta 2008 je zapustil družbo Allianz. Ima več kot deset let izkušenj iz finančne industrije. Zadnji investicijski krog v višini 18 milijonov evrov je LAUNCHub začel decembra lani. Podjetja lahko dobijo od 300 do 700 tisoč pa vse do dva milijona evrov semenskega kapitala.

Alex Farcet je soustanovitelj in direktor holdinga Startupbootcamp globalne mreže pospeševalnikov za start-upe, ki delujejo na 19 lokacijah po svetu. Preden je postal podjetnik, je 13 let delal za DHL na različnih položajih, s čimer je dobil širok vpogled v korporativni svet. Trenutno dela kot vodja pospeševalnika Startupbootcamp za digitalno zdravje v Berlinu in se ukvarja z razširitvijo pospeševalnih programov v ZDA in Latinski Ameriki. Je tudi partner v družbi v VentureScout in lastnik podjetja Rainmaking ApS. 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.