HardwareSTART: Pridruži se prvemu neformalnemu srečanju

4. november 2021 Ob 17.00
Spletna izvedba
Datum in ura
Četrtek, 4. november 2021
17.00 - 19.00 CEST
Lokacija
Spletna izvedba

Si hardweraš? Te zanima zgodba starup podjetja Ringo? Tudi letos bo potekal pospeševalniški program HardwareSTART in 4. novembra bo prvo neformalno srečanje skupnosti oz. deležnikov hardware industrije v Sloveniji. Pridružil se nam bo prekaljeni startupovec Peter Bruner iz startupa Ringo, ki se ukvarja z razvojem pametne ključavnice. Po intervjuju s Petrom bodo sledila vprašanja udeležencev in čas za dikusijo ter mreženje. Udeležba je brezplačna. Pohiti in se prijavi na 1. Meetup!

 

V okviru pospeševalniškega programa HardwareSTART sta organizirani dve neformalni srečanji skupnosti oz. deležnikov hardware industrije v Sloveniji. Obe srečanji bosta zajemali formalni del, ki je sestavljen iz intervjuja oziroma pogovora z enim od pomembnih deležnikov te panoge in neformalni del, ki je sestavljen iz druženja ter mreženja.

 

Prvo srečanje

Prvo neformalno srečanje ali meetup bo potekalo v četrtek, 4. novembra 2021, v obliki spletnega dogodka. Srečali se bomo na sedežu podjetja Ringo, kjer nam bo Peter Bruner omogočil, da pobližje spoznamo vse ključne procese, ki ustvarjajo produkte podjetja Ringo: od kreiranja in razvoja ideje, do izdelave prototipov na lastnih strojih, do organizacije skladišča, logistike in naročanja materiala.

 

Kdaj: 4.11.2021 od 17:00 do 19:00

Kje: Spletna izvedba

 

Prijavi se

 

Program

17:00-18:30 Uvod in pogovor s Petrom Brunerjem iz Ringa

18:30-19:00 Vprašanja udeležencev in odprta diskusija

 

Kdo je Peter Bruner?

Peter je podjetnik in vsesplošni kreativec. Svojo poslovno pot je začel že takoj po študiju, ko je ustanovil svojo prvo podjetje OOSM net d.o.o., ki se je ukvarjalo z digitalnim oglaševanjem. Kot obetaven startup so bili izbrani v svetovno znan pospeševalnik StartUpBootCamp na Nizozemskem. Po prodaji OOSM je odprl novo podjetje Wineist, ki je po svetu pošiljalo vinske vzorce. Podjetju se žal ni iztekla pot, a Peter se ni vdal in vrnil se je v tehnološke vode, tokrat z Ringom. Ringo je pametna ključavnica, ki omogoča integracijo s pametnimi stavbami, naprednimi storitvami kot so channel/booking managerji za turistične nastanitve, payment procesorji ter omogoča odpiranje več vrat hkrati, tudi skupna od stavbe (npr. blok) kar je glavna dodana vrednost Ringa.

 

 

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen hardware startupom, prejemnikom finančnih spodbud Sklada (SK, SI-SK in P2 po/vključno z 2020), k udeležbi pa vabimo tudi vse ostale, ki vas zanima hardware.

Udeležba na dogodku je, zahvaljujoč Slovenskemu podjetniškemu skladu in ostalim partnerjem, brezplačna, obvezne pa so prijave! Na dan dogodka boste na elektronski naslov, s katerim se boste prijavili, prejeli povezavo do dogodka.

 

 

HardwareSTART

Hardware startupi so zaradi majhnosti, nepoznavanja panoge ter poslovne neizkušenosti pogosto v slabšem položaju kot druga podjetja. Prav tako pa se startupi v tej panogi soočajo še z visokimi vstopnimi stroški. Z namenom pomagati zagonskim hardware podjetjem je v konzorciju partnerjev Katapult d.o.o., DEWEsoft d.o.o. in Zavod mladi podjetnik, so.p., v okviru programa “Zasnova in izvedba vertikalnega pospeševalniškega programa za prejemnike finančnih spodbud Sklada v industriji strojne opreme v letu 2021”, nastal pospeševalnik HardwareSTART.

 

Več o programu HardwareSTART lahko prebereš tukaj

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.