Halcomov Adriatic Fintech Hackathon!

15. oktober 2016 Ob 8.30
Datum in ura
Sobota, 15. oktober 2016
8.30 - 0.00 CEST
Lokacija

15. in 16. oktobra Halcom s partnerji v prostorih ABC Huba organizira brezplačni mednarodni Adriatic FinTech Hackathon za celotno Balkan regijo. V njem bodo hkrati s hack izzivi sodelovale tako banke - SKB in Nova KBM, pa tudi domača in tuja start-up podjetja v finančni industriji, kot so  Bitstamp, MicroBlink in Halcom Plačila ter podjetja, ki jih zanimajo FinTech rešitve - denimo Atlantic Grupa. Za razvoj novih inovacij na enem mestu bodo svoje tehnološke razvojne platforme omogočili Halcom, MakerLab, Microsoft, in MicroBlink. V 24 urah se bo tako v razvoju idej pomerilo preko 120 razvojnih inženirjev, dizajnerjev, in vseh, ki želijo prispevati k inoviranju v bančni oz. finančni industriji. Nagradni fond presega vrednost 12.000 EUR. Zainteresirane razvojne inženirje, dizajnerje, programerje in partnerje vabimo, da se vključijo v inoviranje in tekmujejo z ostalimi ekipami. več informacij je na voljo na www.hackathon.si. Rok za prijavo je 5. oktober 2016. 

 

Najbolj prepoznaven dogodek v regiji

FinTech Hackathon je projekt, ki ga je Halcom lani uspešno organiziral prvič z vizijo postati največji in najbolj prepoznaven FinTech dogodek v Adriatic regiji. Z dogodkom želijo vzpostaviti spodbujajoče okolje za ozaveščeno in zainteresirano skupnost in tako spodbuditi tehnološke inovacije na področju FinTecha.
 

Princip odprtega inoviranja

Ker v Halcomu verjamejo v potencial odprtega inoviranja, si letos želijo projekt razširiti na različna področja FinTech ekosistema in povečati nabor tehnologij in tehnoloških tematik, ki bodo na voljo udeležencem. Skupaj s partnerji želijo razmišljati in razvijati ter soustvarjati prihodnost FinTech področja v regiji. Cilj je vzpostaviti močna partnerska sodelovanja z bankami, podjetji in organizacijami, ki jih zanima FinTech industrija in verjamejo v tehnološko inoviranje.   
 

Kaj sploh je FinTech?

FinTech sestavljajo podjetja, ki z uporabo tehnologije in tehnoloških inovacij skušajo izboljšati trenutne finančne storitve. FinTech ekosistem zajema različna področja kot so:
  • plačila in prenosi (payments and transfer), 
  • varnost (security), 
  • kripto valute (cryptocurrencies, blockchain etc.), 
  • zavarovalništvo (insurance), 
  • kreditiranje in financiranje (lending and finance), 
  • osebno bančništvo (retail banking),  
  • upravljanje s premoženjem (wealth and asset management) itn. 

Kaj je hackathon?

Hackathon, v IT industriji poznan tudi kot »hack day«, je dogodek, ki se ga udeležijo programerji in ostali profili IT razvijalcev z namenom, da z intenzivnim ekipnim sodelovanjem v izredno kratkem, omejenem  času (navadno 24 do 48 ur) sprogramirajo inovativno rešitev na določeno temo.
 

Kaj hackathon ni?

Kaj Hackathon ni? Dogodek, kjer se rešitve pripravijo v obliki poslovnih predlogov, dokumentov, PowerPoint predstavitev, razvoj rešitev izhajajoč iz poslovne strani, poslovnega izziva.
 

Več informacij

Primož Zupan, Idea Manager, Vodja Halcom Studia in korporativnega komuniciranja
T: 01 200 34 92
M: 051 610 486
E: primoz.zupan@halcom.si

- - - 
 
Halcom ponuja rešitve za finančne ustanove že od leta 1992. S poglobljenim znanjem in najsodobnejšimi rešitvami je Halcom postal vodilni ponudnik rešitev za digitalno bančništvo in plačilne sisteme v osrednji in jugovzhodni Evropi. Trenutno je prisoten na 8 trgih (Albanija, Bosna in Hercegovina, Kosovo, Črna gora, Katar, Srbija, Maroko in Slovenija), svoje rešitve pa je prodal že več kot 70 bankam ter 4 centralnim bankam in klirinškim hišam. Halcomove rešitve za e-bančništvo uporablja več kot 150.000 poslovnih uporabnikov. Skupino Halcom poleg krovnega podjetja Halcom d.d. sestavljata še dve hčerinski podjetji, Halcom a.d. Beograd in Halcom d.o.o. Sarajevo. Za več informacij obiščite www.halcom.si in www.halcom.com.
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.