FutureVerse - sodobne tehnologije v šolstvu

23. april 2024 Ob 8.30
Datum in ura
Torek, 23. april 2024
8.30 - 17.00 CEST
Lokacija

Tehnološki park Ljubljana vabi na brezplačno FutureVerse konferenco, 23. aprila 2024, ki se bo osredotočila na sodobne tehnologije s poudarkom na izboljšanju digitalnih kompetenc za inovativno poučevanje v 21. stoletju.

 

Sodobne tehnologije nam namreč odpirajo vrata v novo dimenzijo učenja, poskusimo jo izkoristiti v največji meri. XR tehnologije v izobraževanju predstavljajo revolucionarno orodje, ki preoblikuje tradicionalne učne metode in odpira nova obzorja učenja.

 

Te inovacije, ki vključujejo virtualno in mešano resničnost, omogočajo interaktivne in angažirane izobraževalne izkušnje, ki spodbujajo razumevanje kompleksnih konceptov ter krepijo sodelovanje in komunikacijo med učenci in učitelji. XR tehnologije lahko preobrazijo učne prostore v dinamična in privlačna okolja, s tem, da omogočajo vizualizacijo in eksperimentiranje v varnem in nadzorovanem okolju. Uporaba teh tehnologij v izobraževanju poudarja pomen prilagajanja potrebam in hitrosti učenja posameznika, hkrati pa zagotavlja, da tehnologija dopolnjuje in ne nadomešča tradicionalnih metod učenja.

 

KDAJ? 23. april od 8.30 do 17:00

KJE? Kristalna palača, Ameriška ulica 8, Ljubljana

 

 

več in prijava

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.