Dvodnevni tečaj za vsa IT podjetja: osnove GIT-a in GitHuba

6. julij 2015 Ob 17.00
Datum in ura
Ponedeljek, 6. julij 2015
17.00 - 0.00 CEST
Lokacija

GIT je eno ključnih orodij pri razvoju programske opreme. V zadnjih 10 letih od nastanka, je postal standard med sistemi za verzioniranje (VCS). Kje nam GIT pride prav? Z GIT-om beležimo zgodovino razvoja naše kode. Vselej lahko pogledamo prejšnje verzije kode, in če smo v novi verziji storili kaj narobe, lahko brez težav preidemo nazaj na prejšnjo verzijo. GIT je tudi odlično orodje za simultano delo več programerjev na istem projektu. Prav tako pa je GIT v kombinaciji s cloud storage sistemom (kot je GitHub) ključen za IT podjetja, saj jim omogoča nadzor na kodo projekta ter lažjo vpeljavo novih razvijalcev v nek obstoječi projekt.

Na dvodnevnem tečaju se boš naučil/a uporabljati GIT, kar ti bo zelo olajšalo delo pri programiranju, predvsem v kolikor delaš na projektih tudi z drugimi programerji. Obenem pa ti GIT (v povezavi z GitHubom) nudi tudi varnost pred morebitnimi neželjenimi prepisi kode ali izbrisom kode (recimo v primeru okvare diska).


 

Kaj se boš naučil/a

  • Pravilno inicializirati in konfigurirati GIT projekt (repository)
  • Dodajati kodo v GIT ter jo naložiti na GitHub (ali podoben GIT cloud servis, npr. BitBucket)
  • Uporabljati GIT veje (branches)
  • GIT merge ter osnove vim editorja
  • Osnove navigacije v bashu oz. shellu

Tečaj je zelo praktično usmerjen in udeleženci bodo sproti delali na primerih uporabe GIT-a (torej ne bo le poslušanje teorije, ampak dejansko praksa).
 

Termini in lokacija

Tečaj bo potekal v okviru dveh srečanj, prvo bo 6. julija ter drugo 8. julija. Vsako srečanje bo trajalo 3 ure, z vmesnim15-minutnim premorom. Srečanji se bosta začeli ob 17:00 ter končali ob 20:00 uri.
 

Urnik

6. julij 2015:

17:00-18:25: Uvod v GIT
18:25-18:40: Premor
18:40-20:00: GitHub in remote repozitoriji

8. julij 2015:

17:00-18:25: Uporaba GIT-a za skupinsko delo
18:25-18:40: Premor
18:40-20:00: GIT Flow in zaključek

Tečaj bo vodil izkušeni programerski maček Matej Ramuta, z večletnimi izkušnjami uporabe GIT-a.

Lokacija tečaja: Tehnološki park Ljubljana, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana
 

Zahtevana predznanja

Posebna predznanja niso zahtevana, je pa tečaj namenjen programerjem. Pri tem ni važno, kakšne vrste programer je oseba (front-end, back-end itd.) ter na kakšnem nivoju znanja je pri programiranju.
 

Kaj potrebujem s seboj

Vsak udeleženec potrebuje prenosni računalnik ter polnilec zanj. V kolikor prenosnega računalnika nimaš, to napiši v prijavi, in ti bomo pomagali dobiti začasni prenosnik.
 

Cena

Polna cena tečaja je 199,00 EUR. Če se prijaviš do 22. junija, lahko dobiš tečaj po znižani ceni 119,00 EUR. Do 28. junija je znižana cena 139,00 EUR in do 5. julija 169,00 EUR.
 

Morebitna zaposlitev po tečaju

Vsak tečajnik (ki to želi), bo po končanem tečaju zapisan v našo zaposlovalno bazo, do katere imajo dostop slovenska IT podjetja, ki iščejo nove sodelavce. Poleg znanja, so tako tečaji SmartNinja tudi odlična priložnost za IT zaposlitev!

Ne oklevaj, prijavi se čim prej!

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.