Podim DX Satellite dogodek o vplivu trenutne krize na startup sceno

8. maj 2020 Ob 17.30

Naslednji satellite dogodek v okviru letošnje online konference Podim – Podim DX - je že pred vrati. Ponosni smo, da bo dogodek hkrati tudi odskočna deska za serijo online meetupov, ki jih pripravlja Startup Europe Networks, namenjenih ambicioznim podjetnikom in startup skupnosti za medsebojno povezovanje, učenje in iskanje investitorjev.

 

Prvi satellite dogodek je bil zelo uspešen, saj smo na njem zabeležili več kot 100 udeležencev, ki so nas v živo spremljali iz Velike Britanije, Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Češke, Poljske, Srbije, Italije, Estonije in drugih. Rezerviraj si 8. maj, ko se bo odvil prihodnji ogrevalni dogodek za Podim DX.

 

Program tokratnega dogodka bo razdeljen v tri sklope:

  • nagovor Zacha Coeliusa,
  • pogovor z gosti,
  • pitchanje startupov.

 

Nagovor

Serijski podjetnik in angelski investitor Zach Coelius bo najprej govoril o tem, kako je trenutna situacija s COVID-19 vplivala na startup sceno in kaj to pomeni za ustanovitelje podjetij ter investitorje, gledano iz regionalnega in globalnega stališča. Prav tako bo postregel s praktičnimi nasveti, kako se najbolje pripraviti na ekonomski padec in negotove čase.

 

Vsi si želimo, da bi bilo vse spet kot nekoč. Ampak, ali je to sploh mogoče? Bodo preživeli samo najbolj pogumni? Pred nami so težki časi in startupi se morajo pripraviti na vojno stanje. Kaj to pomeni za ustanovitelje podjetij oziroma kakšne kompetence bodo potrebovali? V po-COVID obdobju bo potrebno narediti konkretno inventuro, razmisliti o možnih scenarijih, ki bi se lahko odvili v prihodnosti, in se naučiti prepoznati priložnosti v kaosu.

 

Pogovor z gosti

Po nagovoru Zacha se bodo Marvin Liao (investitor tveganega kapitala v zgodnji fazi) in drugi ključni investitorji ter podjetniki iz regije, vključno z Andrasom Molnarjem (PortfoLion VC), Gyulo Feherjem (Oktogon Ventures, prej Ustream), Istvanom Csanadyem (Shapr3d), poglobili v področje investiranja v startupe in skušali raziskati vpliv trenutne krize na našo regijo.

 

 

PRIJAVA NA DOGODEK

 

 

PortfoLion VC’s COVID-Proof Pitch Night

Če si startup in v tem trenutku iščeš investitorja, s katerim ne boš dobil le finančne injekcije za razvoj in rast posla, ampak ti bo pomagal tudi s svojo mrežo poznanstev in poslovnimi znanji, potem je to dogodek, ki se ga moraš udeležiti.

 

PortfoLion’s Virtual Pitch Night omogoča startupom pitchanje svoje ideje in pridobitev takojšnje povratne informacije s strani uspešnih podjetnikov ter investitorjev. Pet izbranih startupov bo imelo na voljo 5 minut za predstavitev svoje rešitve, poslovnega modela in plana rasti, sledil bo feedback strokovne komisije. Komisijo bodo sestavljali Marvin Liao (investiitor), Aurel Pasztor (PortfoLion), Krisztián Flautner (Banzai Cloud) in Jimmy Fong (SEON).

 

Če želiš pitchati tudi ti, izpolni prijavnico preko spodnje povezave najkasneje do 6. maja do 12. ure.

 

 

PRIJAVA NA PITCHANJE

 

 

Uspešne ekipe se bodo takoj uvrstile v PortfoLionov proces investiranja, ki lahko rezultira v investiciji tudi do 2 milijona EUR. Če ne boste izbrani med 5 startupov, ki bodo pitchali na dogodku, ne skrbite. Po dogodku bo ekipa PortfoLiona stopila v stik z vami. Za vsa dodatna vprašanja so na voljo na pitchnight@portfolion.hu.

 

 

PRIJAVA NA DOGODEK

 

 

 

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.