DigitALL: za več žensk v IKT

8. marec 2023 Ob 9.00
Datum in ura
Sreda, 8. marec 2023
9.00 - 0.00 CEST
Lokacija

Ljubljjana

Letošnji mednarodni dan žena bo tekel okoli digitalne vključenosti in povečanju deleža žensk v poklicih na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij, kar bo tudi pričetek načrtovanja ukrepov za njihovo usposabljanje na področju IKT.

 

Eden izmed glavnih ciljev Slovenije je povečati število IKT strokovnjakov v Sloveniji s trenutnih 4,8 odstotka na 10 odstotkov do leta 2030, pri tem pa prepoznavamo kot nujno izmed rešitev tudi povečanje števila strokovnjakinj v IKT. Raziskave še vedno kažejo, da obstajajo velike razlike med spoloma pri specializiranih digitalnih veščinah: v Sloveniji je po podatkih DESI indeksa delež strokovnjakinj s področja IKT 17 odstotkov, na ravni Evropske unije pa 19 odstotkov.

 

S tem namenom Ministrstvo za digitalno preobrazbo v sredo, 8. marca 2023, napoveduje srečanje »DigitALL: za več žensk v IKT«, kjer bodo s strokovnjakinjami in strokovnjaki ter zainteresirano javnostjo iskali rešitve, spoznali primer dobre prakse iz tujine, sočasno pa bo to srečanje tudi uvod v aktivno delo na tem področju.

 

Kdaj? Sreda, 8. marec 2023, ob 9. uri
Kje? V živo v Ljubljani (točna lokacija bo na voljo kmalu)

 

Prijava

 

Več informacij in program dogodka bo na voljo kmalu.
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.