Dan podjetništva

23. marec 2017 Ob 15.00
Datum in ura
Četrtek, 23. marec 2017
15.00 - 0.00 CEST
Lokacija

Delati kar si želiš, se zabavati in pri tem še zaslužiti – to ti lahko ponudi podjetništvo. Vedno več se nas tega zaveda – si med njimi tudi ti? Pridruži se nam!

V enem popoldnevu boste spoznali podjetništvo iz prve roke. Skozi zabavno igro, boste razkrili svoje podjetniške sposobnosti in vaše sposobnosti timskega dela – najboljše 3 ekipe  prejmejo nagrado. Nadaljevali bomo s t.i. “Real Talks”, kjer bodo uspešni ustanovitelji mariborskih startupov v kratkih, TED stil govorih, pripovedovali zgodbe svojih podjetniških začetkov. Sledi pogostitev z networkingom.

Program

15.00 - 15.05       Pozdrav predstavnika Tovarne podjemov & Univerze v Mariboru

15.05 - 15.15       Predstavitev programa Podjetna Univerza

15.15 - 16.30       Postavitev ekip & podjetniška igra 

16.30 - 16.45       Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad

17.00 - 17.05       Intermezzo

17.05 - 17.30       Odmor za osvežitev

17.30 - 18.30       REAL TALKS z gosti:
 
- E-forma, Martin Pelcl
- Adora med, Kristjan Kosič
- Reveel, Kristijan Pukšič
- IP združba, Mateja Uranjek
- Inova IT, dr. Simon Jurič

18.30 - 21.00       Pogostitev z vodenim networkingom (never eat alone) & mreženje

 
Dogodek je kick-off programa “Podjetna univerza”.  V okviru programa smo si zadali cilje pomagati študentom, raziskovalcem in zaposlenim na Univerzi v Mariboru ustanoviti vsaj 8 podjetji, pospešiti vsaj 25 idej in podjetniško ozavestiti vsaj 1500 posameznikov.

Potrebujete individualni nasvet? Študentom Univerze v Mariboru in članom Tovarne podjemov svetujemo tudi na individualnih srečanjih. Za več informacij nas kontaktirajte na svetovanja@tovarnapodjemov.org.  

Prijava na dogodek

Powered by Eventbrite
 

Kdo je Martin Pelcl?

Martin Pelcl je arhitekt, ki se ukvarja z inoviranjem v gradbeništvu in arhitekturi. Z lastno arhitekturno prakso in začetki podjetništva na področju izobraževanja je pričel v 2009. Po spoznanju, da je slovenski gradbeni trg netransparenten in neurejen je 2013 z Gregorjem Černelčem ustanovil startup MojMojster. Glavna problematika, ki jo rešuje, je iskanje kakovostnih izvajalcev za gradbene in obrtniške projekte. 2014 in 2016 pa je ustanovil tudi eMajstor.hr in DaiBau.at, hrvaško in avstrijso različico storitve. Pomagal je tudi pri ustanovitvi podjetja Coinhab d.o.o., ki je prva so-investitorska platforma za gradnjo stanovanj.

Kdo je Kristjan Pukšič?

Radoveden, odprt in ambiciozen. V podjetju Reveel Technologies je zadolžen za finančno poslovanje, usklajevanje vsakodnevnih aktivnosti ter strateške plane. V življenju ga žene želja po novih znanjih in izzivih. Svoje znanje in izkušnje rad deli z mladimi potencialnimi podjetniki.

Kdo je Kristjan Košič?

Oče. Kolesar. Raziskovalec in podjetnik. Po končani fakulteti na FERI Maribor je se  zaposlil na Petrolu,  kjer je bil zadolžen za velike ICT projekte. Svojo kariero je nadaljeval kot asistent na FERI. Ob delu na fakulteti se je zmeraj povezoval z gospodarstvom, kjer je znanstveno raziskovalno delo apliciral v prakso. Svoje srce je dal startupu ADORA, za katerega pravi, da ima misijo, vizijo in team, ki bo pripeljal "kirurgovega asistenta" v vsako bolnišnico, in bo pomagal reševati življenja. Kirurgov asistent je tipičen primer produkta, ki zaradi specifičnega trga in razumevanja produkta samega, potrebuje dobro zgodbo.  Vprašali ga bomo, kako so se lotili zgodbe in umeščanja produkta v njo, in kakšni so bili prvi odzivi s trga.

Kdo je Mateja Uranjek?

Je CEO in soustanoviteljica Združbe IP d.o.o.. Podjetje trenutno deluje predvsem na področju IKT tehnologije, vendar se vse skupaj na podlagi interdisciplinarnosti, h kateri stremijo, prepleta z dizajnom, marketingom, psihologijo dela in organizacij ter pravom. Tako v podjetju razvijajo avtorske spletne in vizualne rešitve. Po izobrazbi je profesorica likovne umetnosti, po duši slikarka in fotografinja, v praksi pa predvsem grafična oblikovalka, koordinatorka in vodja projektov. Njen dizajn je unikaten, prepričljiv in uporabniku prijazen. Fascinirajo jo novosti v tehnologiji in zaradi svoje radovedne narave že sama po sebi išče nove izzive in priložnosti za izpopolnjevanje svojega znanja.

Kdo je Simon Jurič?

Je soustanovitelj mariborskega podjetja Inova IT. Podjetje sestavlja odlična ekipa programerjev, oblikovalcev in umetnikov, ki raziskujejo, oblikujejo in razvijajo mobilne rešitve, ki jih ljudje obožujejo. Podjetje in njegovi zaposleni so prejemniki tudi številnih nagrad. Eno od teh nagrad so dobili celo osebno od Bill Gates-a. 


Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.