Blockchain akademija 12. - 13. januar - Noordung Blockchain hub EU v soorganizaciji z Iniciativo Start:up Slovenia

12. januar 2018 Ob 13.30
Datum in ura
Petek, 12. januar 2018
13.30 - 0.00 CEST
Lokacija
NoordungBlockchain hub EU v soorganizaciji z Iniciativo Start:up Slovenia vabi na Blockchain Akademijo, ki bo potekala 12. in 13. januarja 2018 v Tovarni podjemov v Mariboru, Slovenija.
 
Vse, ki si želite podrobneje spoznati osnove blockchain tehnologij, programiranja in tehničnih postopkov ter uporabo blockchain tehnologije za doseganje čim večjih učinkov distribuirane ekonomije na različnih področjih, razviti svoje projekte na teh tehnologijah, vabimo, da se nam pridružite na dvodnevni Akademiji, kjer bo veliko priložnosti za nove ideje, oblikovanje novih timov in pridobitev novega znanja. Prijavite se na noordunghub@gmail.com
 
Akademija je namenjena predstavitvi: 
  • Globjega vpogleda v blockchain tehnologije ter uporabo na tovrstnega znanja na obstoječih platformah, ki predstavlja okvir za delovanje podjetij oziroma projektov, poslovnih modelov ali razvoj projektnih idej v enotnem sistemsko opredeljenem okolju,
  • konkretnih rešitev na področju vertikalnih področij - panog oziroma sektorjev ali vsebinskih področij, na katerih lahko razvijemo poslovni model s pomočjo uporabe blockchain tehnologij. 
V dvodnevnem programubodo zainteresirana podjetja in posamezniki, ki želijo razviti rešitve oziroma optimizirati delovanje na različnih področjih dejavnosti ali pa razširiti svojo bazo znanja in informacij, lahko pridobili osnovno znanje o 
  • blockchain tehnologijah (tehnologijah veriženja blokov), 
  • možnostih razvoja produktov/storitev/poslovnih modelov z uporabo blockchain tehnologij, izzivi programiranja in pridobivanje programskih znanj, 
  • o različnih področjih, kjer je možna optimizacija delovanja z uporabo blockchaintehnglobjemu spoznavanju zahtvologij, 
  • kaj so pametne pogodbe in kako jih uporabljati, 
     
ob tem pa bo veliko prostora za mreženje, povezovanje in pridobivanje novih priložnosti za sodelovanje.  
 

Program: 

1. dan: 12. januar 2018
 
13.30
Registracija

14.00 – 16.00
Kdaj je projekt zrel za ICO, kako se spreminja konkurenca, koliko zbirati in zakaj je pomembna skupnost? Novosti (Matjaž Slak – Cofound.it)

16.00 – 16.30
Odmor

16.30 – 18.30 
Vertikalno področje 1: energetska rešitev, ki temelji na blockchain tehnologiji SunContract – platforma za trgovanje z električno energijo (predstavitev projekta SunContract.org, Rok Gornik)

19.00 – 21.00
Večerja in mreženje (Gostilna Ancora v Mariboru)
 
2. dan: 13. januar 2018
 
10.00 – 12.00
Možna področja uporabe Blockchain tehnologij (Aleksander Vidmar)

12.00 – 13.00
Odmor za kosilo

13.00 – 15.00
Programiranje na Blockchain platformah (Tadej Oremuž, EMMARES) in razvoj projektnih idej za kandidiranje na razpis EU 


Kotizacija: 

Cena: 120 EUR + DDV 
Za člane Iniciative Start:up Slovenia 100 EUR + DDV
Cena vključuje: izvedbo predavanj, catering in materiale 
 
Vsi udeleženci Blockchain akademije prejmejo certifikat o opravljenem izobraževanju. 
 
Podatki za nakazilo: 
 
KSEVT, NA VASI 18, VITANJE
IBAN oz. RAČUN:  SI56 01337-6000000244
BIC oz. SWIFT BANKE: BSLJSI2X
REFERENCA:  SI 00 4
NAMEN: KOTIZACIJA, 12.-13.1.2018
 
Prijave na: noordunghub@gmail.com
 
Prijave so možne do 11.1.2018 do 16.00.


Predavatelji: 

Rok Gornik: Rok je začel svojo pot kot akademik, pred tem pa je delal na različnih mini projektih v lokalni skupnosti in domačem podjetju. V blockchain svet je vstopil preko portala Cointelegraph.si, nato pa se je projektu SunContract pridružil na področju PR, community managementa in marketinga.
 
Matjaž Slak ima pregled nad vsemi projekti, ki so se prijavili v Cofound.it. Približno 50 tedensko jih je. V interaktivni predstavitvi bo predstavil, kje se trenutno nahajajo projekti, kako se razvijajo, katere industrije prihajajo, predvsem pa, kako jih team Cofound.it-a evaluira. Predstavil bo tudi delovanje Cofound.ita.
 
Aleksander Vidmar se z blockchainom ukvarja že več kot pet let. Privlačijo ga zlasti projekti, ki spreminjajo igro na področju, katerega se lotevajo. Je član številnih domačih ter tujih strokovnih združenj in iniciativ. Med drugim je že več let član širše ekipe projekta Bitnation, kjer je bil kot ambasador projekta zadolžen za izvedbo lokalne implementacije e-governance rešitev, ki so jih pri projektu razvijali.
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.