Pravo & startupi: od ustanovitve, pa do exit-a

11. januar 2022 Ob 13.00
Datum in ura
Torek, 11. januar 2022
13.00 - 16.00 CEST
Lokacija

Online

Te zanima več o področju prava za startup podjetja? Se sprašuješ, katera je prava pravno-organizacijska oblika na začektu? Izvedi še več na online delavnici z izkušenim startup pravnikom Petrom Mercem. 

 

PRIJAVA

 

Na začetku podjetniške poti se velikokrat zgodi, da podjetnik "hodi" po sivem območju zakona. Pri večini je to posledica tega, da ima malo ustanoviteljev dovolj znanja o pravu. Prepogosto se dogaja, da verjamejo nasvetom, ki niso preverjeni in ti jim lahko kasneje povzročijo velike težave.

Mi si želimo, da ste "pravno korektni" že v samem štartu, zato organiziramo delavnico, ki ti bo pomagala odgovoriti na številna pravna vprašanja, s katerimi se dnevno srečuješ. Že vizualiziraš exit? Ni problem, saj bomo na delavnici spregovorili tudi o tem.

 

Kaj se bomo naučili? 
Začetki:

s.p. ali d.o.o.

inkorporacija v Sloveniji ali v tujini

razmerja med družbeniki (družbena pogodba, opcije)

Poslovanje:

pogodbe z zunanjimi izvajalci

poslovna skrivnost

pravice intelektualne lastnine

Financiranje:

vrste financiranj (razlike med oblikami financiranj z vidika pravnih obveznosti)

vstop novega družbenika in prodaja poslovnega deleža

Pravne napake iz podjetniške prakse:

nekaj primerov napak podjetnikov (v povezavi z zgornjimi temami)

 

Kdaj? 11.1.2022 od 13:00 do 16.00 

 

 

Kdo je Peter Merc?

Peter Merc je pravnik, ki je pred šestimi leti zapustil bančni sektor in šel na samostojno pot. V okviru svoje družbe Lemur Legal se ukvarja s pravnim svetovanjem startupom in tehnološkim podjetjem. Nedavno se je skupaj s svojimi prijatelji podal v svet tveganega kapitala. Nastal je Suricate Ventures – mikro sklad, ki bo zagotavljal vire financiranja startupom v zagonski fazi. Tekom svojega dela je nabral veliko praktičnih izkušenj, ki jih z veseljem deli z drugimi podjetniki.

 

VEČ O DOGODKU

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.