POPRI ŠtartUp večer z Žigo Vrtačičem iz ekipe Bird Buddy

28. januar 2021 Ob 18.00
Online dogodek
Datum in ura
Četrtek, 28. januar 2021
18.00 - 19.30 CEST
Lokacija
Online dogodek
Značke
Saša inkubator

Če se sprašuješ, kako je mogoče uspeti v času, ko se svet vrti v narobe smer, si na pravem mestu. Sreča in uspeh sta na strani pogumnih, ki razmišljajo izven okvirjev.

 

Pridi na dogodek, ki ti bo odprl vrata v svet podjetništva in kreative. V prvem delu se bomo pogovarjali z Žigo Vrtačičem, članom ekipe Bird Buddy, ki je uspela z idejo pametne ptičje krmilnice, v drugem dela pa ti bomo predstavili tekmovanje v podjetniških idejah mladih POPRI.

 

Kdo je Žiga?
Žiga je domačin iz Zgornje Savinjske doline, ki je z ekipo Bird Buddy na spletni platformi za množično zbiranje sredstev – Kickstarter, dosegel absolutni slovenski rekord. Kampanjo, ki se je zaključila 14. januarja, je podprlo 22.923 ljudi, podporniki produkta so namenili kar 4,189 milijona evrov. Žiga je tudi soustanovitelj neprofitnega inštituta Danes je nov dan, ki upravlja s spletnim portalom Parlameter – orodje za analizo podatkov s strani državnega zbora. Za njegov razvoj so dobili finančno podporo od fundacije Digital News Initiative, ki združuje tako evropske novinarske hiše kot Google. Pred temi uspešnimi projekti je Žiga delal kot direktor produktnega razvoja na Outfit7 in kot produktni manager na Simobilu.

 

Kaj je POPRI?
POPRI je tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Že več kot 10 let je POPRI tisti, ki mladim omogoča razvoj inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti. Na tekmovanju POPRI se je v reševanju problemov na podjeten način od leta 2004 preizkusilo 3494 mladih od 12. do 29. leta, ki so razdelali 1323 podjetniških idej.

 

Prijavi se zdaj in si zagotovi svoje mesto!

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.