HardwareSTART MEETUP

22. oktober 2019 Ob 16.45
Katapult
Datum in ura
Torek, 22. oktober 2019
16.45 - 19.30 CEST
Lokacija

Gabrsko 12

1420 Trbovlje

Slovenija

Katapult

1. HardwareSTART MEETUP #StartupPlusProgram

 

V povezavi s slovenskimi startupi, malimi podjetji ter zrelimi podjetji, velikokrat govorimo o izvajalcih storitev, ponudnikih programske opreme oziroma programskih rešitev. Omenjene panoge so med slovenskimi podjetji močno razširjene. Je pa slovensko gospodarstvo močno tudi na enem drugem področju, in sicer na področju razvoja strojne opreme. Gre za panogo, ki je zaradi visokih vstopnih stroškov med slovenskimi podjetji nekoliko manj priljubljena, predvsem med startupi.

Kar pa ne pomeni, da tovrstne panoge niso dobrodošle. Ravno obratno. Potrebe po visoko izobraženih kadrih, nabava strojne opreme, široka paleta podizvajalcev iz lokalnega okolja, kar posledično pomeni velik multiplikativni učinek na gospodarstvo, so razlogi, ki so botrovali k nastanku podjetniškega pospeševalnika Katapult. Poslanstvo Katapulta je zapolniti praznino na področju pospeševalnikov strojne opreme v Sloveniji in startupom ponuditi celotno infrastrukturo, ki jo potrebujejo na svoji poti.

V ta namen je nastal program HardwareSTART. Gre za edinstven program, ki je namenjen slovenskim hardware startupom. Cilj programa je omenjenim startupom pomagati v fazi testiranja produkta, izdelavi prototipa, izboljševanju prototipa ter zagonu množične proizvodnje. Program med drugim vključuje tudi aktivnosti povezovanja ključnih deležnikov tega okolja.

1. HardwareSTART meetup v Katapultu je namenjen:

  • startupom, ki delujejo na področju razvoja hardwer opreme,
  • korporacijam, ki startupom na področju razvoja hardwer opreme nudijo pomoč,
  • korporacijam, ki se želijo povezovati s startupi z namenom doseganja sinergij,
  • investitorjem bodisi v obliki uspešnih podjetnikov, poslovnih angelov ali v okviru državnih institucij, ki nudijo kapital,
  • podpornemu okolju za podjetja, ki so dejavna na tem področju.


Katapult, DEWESoft ter Zavod mladi podjetnik te s podporo Slovenskega podjetniškega sklada, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropske unije, Evroski sklad za regionalni razvoj, vabijo na otvoritveno dejanje v pospeševalniški program za hardware podjetja z imenom HardwareSTART.

Meetup bo odlična priložnost, da se na enem mestu srečaš s svojimi somišljeniki, sotrpini ter tistimi, ki ti na tvoji podjetniški poti lahko pomagajo.

Meetup bo v torek, 22. oktobra, kje drugje, kot v edinem slovenskem pospeševalniku za hardware podjetja - Katapultu.

Dnevni red meetupa je naslednji:

16:45: pričetek zbiranja in čas za spoznavanje med udeleženci
17:00 – 17:45: pogovor z gostom iz prakse: Primož Zelenšek, pametni obesek Chipolo, moderira: Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik
17:45 – 18:05: ogled Katapulta – pisarniški del ter kapacitete strojev, ki so na voljo za podporo hardware startupom
18:05 – 19:30: pogostitev in druženje med udeleženci meetupa

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.