STARTUP MENTORICA: Zaljubljena v gore in sneg - Maja Požar Andrejašič

Dne 16. november 2021 objavil Start:up Slovenija

Z ekipo je prepričala tako švicarske policiste, ameriške izdelovalce letal kot tudi lastnike nemških sončnih elektrarn.Je direktorica in soustanoviteljica uspešnega podjetja REC, ki razvija inovativne rešitve za upravljanje baterijskih sistemov v električnih vozilih, plovilih in letalih.Govorimo o Maji Požar Andrejašič, ki z nami že več let sodeluje pri ocenjevanju podjetniških idej za razpis P2 in je kot prejemniku sredstev Slovenskega podjetniškega sklada lahko tudi tvoja mentorica.

 

Danes ti jo predstavimo še malo drugače...

Maja je alpinistka po duši, zaljubljena v gore in sneg. Kot majhna deklica si je želela postati veterinarka, kajti skrb za živali je bila od nekdaj njena največja strast. Danes uživa v opazovanju živali v njihovem naravnem okolju, ob čemer združuje ljubezen do živali s potepanji po najvišjih gorah širom sveta.

 

 

Med študijem se je lotila marsičesa. Med drugim je le mesec dni po zagovoru diplome na Fakulteti za fiziko in matematiko v prvo pridobila licenco za posrednika pri prodaji nepremičnin. »Poslovna žilica« do nepremičninskih poslov jo spremlja še danes.

 

In njena supermoč?

Maja pravi, da ima vsak supermoč v sebi. Pokaže jo lahko tako, da čim bolje izkoristi svoj potencial - skupaj z vztrajnostjo in odgovornostjo, tako do sebe kot do okolja, narave in družbe.

 

Hvala Maja za priložnost, da smo te lahko bolje spoznali. In pa hvala za podporo naši startup skupnosti. 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.