STARTUP MENTORICA: Strastna ljubiteljica igrifikacije in inoviranja novih doživetij - Nataša Potočnik

Dne 11. december 2021 objavil Start:up Slovenija

Ne, naša mentorica ni več za zapahi. Pravzaprav je iz zapora pravkar pobegnila. Iz čisto pravega in to na Nizozemskem. 𝘈 𝘵𝘰 𝘮𝘪𝘴𝘭𝘪𝘵𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘯𝘰? ti najbrž zdaj roji po glavi. Nataša Potočnik, kreativna direktorica ter »experience designer«, soustanoviteljica podjetij Enigmarium in Connecta je strastna ljubiteljica igrifikacije in inoviranja novih doživetij. Od tod je tudi njena spodnja slika: iz igre PRISON ESCAPE na Nizozemskem, ki se odvija v še pred kratkim delujočim zaporu.

 

 

Nataša malo drugače...

Nataša obožuje pobege. Od resničnega sveta, za vikend v drugo mesto, od kopnega na morje ali pobeg v igro kjerkoli na svetu. Močno verjame v trditve v stilu 𝘕𝘪𝘤̌ 𝘯𝘪 𝘯𝘦𝘮𝘰𝘨𝘰𝘤̌𝘦 / 𝘊̌𝘦 𝘴𝘦 𝘻𝘢𝘱𝘳𝘦𝘫𝘰 𝘦𝘯𝘢 𝘷𝘳𝘢𝘵𝘢, 𝘴𝘦 𝘰𝘥𝘱𝘳𝘦𝘫𝘰 𝘥𝘳𝘶𝘨𝘢 / 𝘊̌𝘦 𝘯𝘦𝘬𝘢𝘫 𝘻̌𝘦𝘭𝘪𝘴̌, 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘫𝘥𝘦 𝘱𝘰𝘵. Pravi, da moraš včasih samo stopiti korak nazaj in na situacijo pogledati iz druge perspektive. Potem kaj hitro ugotoviš, da že imaš vse, kar potrebuješ za dosego cilja.

 

In kaj je Nataša počela v najstniških letih?

Če bi lahko čas prevrteli nazaj, bi jo našli na Radiu Študent, kjer se je kot špikerka zaljubila v radijske oglase in kmalu zatem soustanovila oglaševalsko agencijo. Tam so poleg radijskih spotov in tiskanih oglasov neumorno iskali drugačne, gverilske poti. Enkrat so vabila na dogodke raztrosili kar z motornim jadralnim padalom. Tudi s toplozračnim balonom smo si znali pomagati. In prav v teh neustrašnih časih se je naučila leteti z jadralnim padalom. Nekaj let so v agenciji izdajali tudi prijazen časopis »ČASOPES - edini časopis za pse, mačke in druge tiče«, namenjen domačim ljubljenčkom, kjer je uživala v vlogi glavne urednice in vrsti drugih vlog - od oblikovalke, novinarke, veterinarke do tržnice. 

 

Ljubiteljica živali in narave 

Ljubezen do živali in narave jo danes še vedno drži – še vedno prostovoljno sodeluje v več društvih, ki pomagajo zavrženim živalim. Od tam je pod svojo streho vzela psičko Pippo - pasme galgo iz Španije, da ima domači mali angleški hrt Happy družbo, medtem ko je njena družina v službi ali šoli.

 

Pa naj še kdo reče, da nimamo top mentorjev za naše startupe. Hvala Nataša za tvojo podporo slovenskim startupom in igrivim prispevkom v naš vsakdan. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.