STARTUP MENTORICA: Najlepše darilo, ki ga lahko dobiš, je nekaj, kar je dano iz srca - Sonja Ratej Pirkovič

Dne 27. junij 2022 objavil Anemari Pediček

V šoli je bila vedno tam, kjer se je kaj dogajalo (pa ne samo pri dejavnostih, ki so jih podpirali učitelji), na fakulteti pa kar nekaj let zapored glavna organizatorka MaFijskih žurov , ko so ti še potekali v prostorih FMF in se vedno zaključili z Brecljevim Alojzij valčkom.

 

 

Danes jo najbrž večina pozna kot asistentko za matematiko iz fakultete, svetovalko v poslovnem svetovanju ali strokovnjakinjo v kontrolingu in upravljanju tveganj, ki postavlja zoprna vprašanja, saj želi vedno imeti celotno sliko. V sodelovanju s start-upi je njeno brskanje s vprašanji namenjeno temu, da se ideja izkristalizira in zgradi akcijski načrt korakov od ideje do uspešnega podjetja.

 

To je startup mentorica Sonja Ratej Pirkovič, ki našim startupom s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pomaga pri pripravi poslovnih načrtov, finančnega vrednotenja novih produktov in upravljanju tveganj.

 

In česa o Sonji še ne veš?

Je oseba, ki vedno želi imeti celovite informacije, vendar se pogosto dogaja, da ne glede na to, kako zavzeto brska, jih nima. Takrat vrže kovanec in se pač nekaj odloči. Sonjin moto pri tem je: “Edini način, da človek ne naredi nobene napake je, da nič ne dela.”

 

In kaj jo jezi?

Sonjo jezi neprevzemanje odgovornosti in iskanje izgovorov, z namerno lažjo in zahrbtnostjo pa jo težko pridobiš, tudi če govoriš v tistem trenutku zanjo všečne stvari.

 

Najlepše darilo, ki ga je kadarkoli dobila je nekaj dano res iz srca in namenjeno tebi, ko na primer otrok s tabo razdeli zadnji košček čokolade.

 

Hvala Sonja za tvojo iskrenost in pomoč slovenski startup skupnosti.

 

Spoznaj še ostale startup mentorje

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.