STARTUP MENTORICA: Problemov ni, so le izzivi - Tjaša Zupančič Hartner

Dne 12. november 2021 objavil Start:up Slovenija

Tjaša Zupančič Hartner je startup mentorica in ženska, ki so jo od nekdaj zanimale tehnologije in materiali. Posebej na področju medicine, kar jo je pripeljalo do doktorata na Fakulteti za strojništvo v Mariboru. Po doktoratu je v njej vedno bolj zorela ideja o novih poteh tehnologije in materialov, o izdelavi individualiziranih medicinskih pripomočkov/implantatov, o tiskanju trdega človeška tkiva. Leta 2006/2007 je na fakulteti spoznala somišljenike in pravi, da so jih drugi dojemali kot ""marsovce", ko so odprli temo 3D tiska zob in drugih nadomestnih človeških delov. To je bil zametek ustanovitve prvega startup podjetja v tem delu EU, ki je tiskalo zobne konstrukcije in delalo na razvojnih medicinskih projektih - 3Dmed. Pot jo je ponesla še v gradbeništvo, in sicer v podjetje VARIS LENDAVA, kjer že sedmo leto vodi razvojni oddelek. Je štirikratna nagrajenka regionalne gospodarske zbornice in Gospodarske zbornice Slovenije za inovativnost ter soavtorica medicinskega pripomočka, ki ga je Zdravniška zbornica Slovenije uvrstila med nominirance za nagrado »tehnološki dosežki za leto 2019«.

 

In kdo še je Tjaša?

Deklica, ki sta je bila v šoli bližje upor in spraševanje kot slepo sledenje navodilom. Deklica, ki je morala razumeti ZAKAJ mora nekaj početi ravno na tak način, sicer bi ona to naredila drugače...

 

Je ženska, ki verjame v načelo "Dogovor je zakon". Ker je življenje dinamično, se je tu in tam seveda potrebno prilagoditi, a potem skleniti dogovor številka 2 in ga upoštevati - "Dogovor št. 2 je zakon!"

 

 

Danes neprestano "rine naprej". Pomembno ji je, da se pomika naprej, skozi izzive in priložnosti. Včasih gre tudi z glavo skozi zid in takrat je težko. A vedno ve, da poti nazaj ni. Problemov ni, so le izzivi, kako naprej, pravi.

 

Če bi se lahko spremenila v super junakinjo, če ljudem iz zavesti črtala besedo PROBLEM. Tako bi jim ostali le izzivi in iskanje poti k rešitvam.

 

To je Tjaša, ki znotraj Startup Plus programa pomaga prejemnikom sredstev P2, SK75 in SI-SK, predvsem na področju poslovnega načrtovanja in razvoja, marketinških strategij, vodenja prodajnih kanalov ter podpori strank. Hvala Tjaša za tvojo podporo skupnosti. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.