STARTUP MENTORICA: Njena strast je doseganje ciljev - Mirjam Kepic

Dne 12. januar 2022 objavil Anemari Pediček

Od majhnih nog je govorila, da bo tajnica, pri 20 letih je želela imeti svoj butik in željo tudi uresničila, danes je članica svetovalnega odbora družbe Anticus, kot zunanja izvajalka pa skrbi tudi za ekipo, zaposlovanje, kadrovsko službo in evidence. To je naša startup mentorica Mirjam Kepic, katero ti danes predstavimo nekoliko drugače.

 

Startup mentorica Mirjam Kepic

 

𝐈𝐧 𝐤𝐚𝐣 𝐨 𝐌𝐢𝐫𝐣𝐚𝐦 𝐬̌𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐞𝐬̌? 

Če se bi lahko spremenila v superherojko bi spremenila svet tako, da ga ne bi več uničevali (navdih za to je dobila v odličnem dokumentarcu z naslovom 2040). Mirjam pravi, da z leti postaja vedno bolj slabe volje ob tako rekoč posmehovanju podnebnim spremembam, ki jih pa lahko opazimo in opazujemo že zdaj…
 

Z možem sta že pred 15-imi leti zgradilo skoraj pasivno, leseno hišo, s toplotno črpalko, ki ne onasnežuje, pred kratkim pa sta na streho dala še lastno elektrarno. Mirjam poudarja:

“Ja je pomembno, če ne za nas, pa zagotovo za naše otroke in jaz si srčno želim, da bi lahko tudi oni še naprej občudovali lepote Zemlje, ki so nam dane."  

 
Mirjam ima zelo rada mačke, zato sta v njihovi hiši doma tudi dva mačka in pes. Iztopa kot vegeterijanka, za kar se je odločila odločila zaradi hčere, ki ji je bilo priporočeno, da naj ne uživa mesa. Zdaj pravi, da je tako moralo biti, saj je preveč empatična tudi do živali.
 
Ko ima dvome in pomisleke, potrebuje tišino, da jih lahko predela. Potem kako stvar preveri in na koncu včasih samo posluša samo sebe in tisti »sedmi čut«, intuicijo, ki je pogosto ne pusti na cedilu. Svoje naredijo tudi raznolike izkušnje. Mirjam se spominja, da je včasih kar »skočila« brez pomisleka, bila tudi verjetno agresivna v komunikaciji,a zdaj tega več ni, zdaj je najprej razmislek in nato primerno ukrepanje (ali pa tudi ne(ukrepanje)).
Ko pride do sprejemanja kompromisov, jih v življenju sprejema zelo dobro. Zelo težko bi določila eno stvar (ali več njih), pri katerih kompromisov ne bi sprejela. Misli, da ni in je prav tako.
 

Zagovornica odkrite komunikacije 

Mirjam je zagovornica odkrite komunikacije in pogovora, iskrenosti in poštenosti (zaradi česar je bila v preteklosti morda kdaj tudi prevarana). Kljub vsemu pa še vedno meni, da na tak način skoraj vedno lahko pride do nekega kompromisa.
 
Kot otrok se je ukvarjala z različnimi športi od gimnastike, namiznega tenisa, kotalkanja… A nikoli se ni odločila za piljenje enega samega. Pravi, da je taka njena osebnost in da potrebuje različne stvari, ker jo ena sama hitro začne dolgočasiti. Strast v njeni mladosti je bilo doseganje ciljev, ki si jih je zastavila. Spomni se enega iz svoje mladosti:
 

“Na TV so pri Podarim dobim srečkah vedno enkrat letno podarjali hišo Jelka in jaz sem vedno, ko sem videla, to hišo, rekla, da bom to hišo sredi zelenega travnika nekoč imela tudi jaz (odraščala sem v stanovanju). In res: že pri 30-ih smo se preselili v lastno hiško na sredino zelenega travnika torej lahko bi rekla: strastno doseganje svojih ciljev, rasti, se razvijati.”

 
Danes je njena glavna strast POMAGATI, pomagati mladim, tudi mladim podjetnikom – s svojimi izkušnjami in znanjem, ki ga vsakodnevno nadgrajuje. Trenutno je resnično »strastna« do coachinga. Ravnokar je pridobila tudi certifikat za Managerja delovne sreče. Morda pa je njena strast tudi branje (fizičnih knjig tudi knjig za osebno rast, duhovne vsebine in podobno) in skrb za družino in živali. Rada je doma in ceni čas, ki ga lahko preživi v zavetju svojega doma in z njenimi.
 
Startup mentorica Mirjam Kepic
 
In še najlepše darilo, ki ga je kadarkoli dobila, so njeni otroci in njen krasni mož, ki je zdržal ob njej, nenehno spreminjajoči se ekonomitski z milijon idejami, ob kateri verjame, da ni bilo vedno lahko.
 
Hvala Mirjam, da pomagaš našim startupovcem in da smo te lahko spoznali še na drugačen način. 
 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.