STARTUP MENTORICA: Ko ima dvome, prespi in vse se čudežno reši - Martina Babuder

Dne 13. januar 2022 objavil Anemari Pediček

Podjetnica in računovodja, ki je v otroštvu zelo uživala v naravi, na igrišču, vožnji s kolesom, kasneje s Tomosovim avtomatikom in igri z ovčarjem Terijem. Včlanjena pa je bila tudi v gasilsko društvo Materija. Ali že veš za koga gre?

 

To je naša startup mentorica Martina Babuder, ki prejemnikom razpisov P2, SK75 in SI-SK s svojimi bogatimi ter dolgoletnimi izkušnjami pomaga na njihovi podjetniški poti.

 

𝐃𝐚𝐧𝐞𝐬 𝐭𝐢 𝐌𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐨 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢𝐦𝐨 𝐦𝐚𝐥𝐨 𝐝𝐫𝐮𝐠𝐚𝐜̌𝐞…

Njen pogled na življenje in podjetništvo je danes vsekakor drugačen kot je bil še včeraj in Martina pravi, da je tako tudi prav, ker nikoli nič ne zaključimo in vse teče v procesu našega učenja, razmišljanja, obstoja. V vmesnem času se izgubljamo in iščemo rešitve, ki nas peljejo do optimalnih rezultatov, ki niso vedno v skladu z našimi pričakovanji. Bistveno pri vsem tem je sledenje svoji poti.

 

Startup mentorica Martina Babuder

 

Martina sledi besedam Sun Tzu-ja, ki pravi:

'' All can see the tactics whereby, but none can see the strategy out of which victory is evolved.''

Če bi lahko izbrala supermoč, bi izbrala letenje. Le kam bi poletela?

 

S pomisleki in dvomi se naša Martina sooča tako, da nekaj dni prespi. Nato se čudežno vse razreši in postavi na pravo mesto.

 

Ko pride do kompromisov pravi:

“Kompromise sprejemamo vsak dan, ves čas in si jih vrtimo kot filme v ozadju. V kolikor mi kompromisi širijo perspektivo in mi pomagajo na svoji poti jih sprejemam v dobrem duhu v drugem primeru pa želim barantati s kompromisom, ker obstaja nekaj drugega boljšega.”

Njena velike strasti od otroštva dalje ostajajo druženje s prijatelji, dobra glasba , branje knjig in veliko smeha.

 

In kaj je bilo najboljše darilo, ki ga je kadarkoli dobila?

Največje darilo, ki ga je naša startup mentorica dobila ni bil predmet, ampak priložnost, da lahko sodeluje z različnimi ljudmi, ki jo brusijo, bogatijo, učijo na različne načine in za to jim je tudi zelo hvaležna.

 

Martina hvala, da smo te lahko spoznali in ker pomagaš s svojimi dragocenimi izkušnjami našim startupom!

 

Spoznaj še druge startup mentorje

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.