STARTUP MENTORICA: Če bi imela supermoč bi brala misli - Darja Brečko Poženel

Dne 18. december 2021 objavil Start:up Slovenija

Še preden je zaključila fakulteto se je z vso vnemo lotila kreiranja dizajna otroških športnih copat za slovenskega naročnika. Proizvodnja je potekala v Istanbulu, kamor je morala redno potovati zaradi usklajevanja podrobnosti - in to z nekom, katerega angleščina je bila bolj porazna kot dobra. A Darja pravi, da so vse to bili izzivi, ki so jo oblikovali v multipraktika že kar na začetku kariere.To je naša startup mentorica Darja Brečko Poženel, ustanoviteljica in direktorica podjetja DBP Brand Design Studio ter oblikovalka vizualnih komunikacij z več kot 20 leti izkušenj v razvoju in promociji blagovnih znamk. Med drugim je tudi partnerica inštituta za krožno gospodarstvo Circular Change. Redno sodeluje na konferencah krožnega gospodarstva doma in v tujini.

 

In kdo še je Darja?

Če bi se lahko spremenila v superjunakinjo, ki bila njena supermoč BRANJE MISLI. Pravi, da bi to odpravilo veliko nepotrebnih konfliktov. No, pa tudi zelo zabavno bi bilo. Samo pomisli, kaj vse bi izvedel/a... 

 

 

Risanje in pripovedovanje zgodb sta bili vedno njeni največji strasti. Pred kratkim je celo zasledila, da v indijanski kulturi zgodbe delujejo zdravilno. Sklepa, da je najbrž to razlog, zakaj se radi prepuščamo gledanju filmov, serij in branju knjig. Navdihujejo nas in pomirjajo. Torej na nek način zdravijo.

 

Danes ves svoj življenjski trening in strast zliva v kreiranje zgodb blagovnih znamk.

 

Hvala Darja, da pomagaš našim startupom ubesediti svoje zgodbe in jih ponesti v svet.

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.