STARTUP MENTORICA: "Business is my passion" - Lučka Klanšek

Dne 21. november 2021 objavil Start:up Slovenija

Podjetnica, investitorka, svetovalka in mentorica. Ustanovila, vodila in prodala je že več slovenskih in ameriških podjetij, vključno z Nektar, Easy4Busy in LLK (svetovalno in investicijsko podjetje, specializirano za družinsko in žensko podjetništvo, kjer je aktivna še danes). To je Lucia Lučka Klanšek, prejemnica nagrade Women of the Decade Award, ki v okviru Startup Plus programa pomaga startupom, prejemnikom sredstev razpisov P2, SK75 IN SI-SK.


Danes jo bomo spoznali še malo drugače...

Njena največja strast v otroštvu je bila zbiranje slik zvezdnikov. Pisala jim je pisma in po pošti dobivala njihove podpisane slike. Zanjo so to bila čarobna darila, ki so ji kot desetletnici veliko pomenila.

 

Med študijem na Harvard Business School je neznansko uživala ob branju case study-jev. Pravi, da jih je prebrala več kot 800 - vse od ustanovitve podjetij, do reševanja izzivov v poslovanju.

»Business is my passion!« pravi Lučka.

Njen študij v Ljubljani je bil nekoliko drugačen, posebej si je zapomnila enomesečno prakso v Koprski banki v Ljubljani, kajti na EF je kot izbirni predmet izbrala bančništvo. To področje jo je izjemno zanimalo, posebej zato, ker je v času študija že imela svojo obrt. Na njeno veliko razočaranje je cel mesec vlagala papirje v kuverte. To je bilo edino delo, ki so ji ga uslužbenke namenile. Bila je čisto razočarana...To pa je bil tudi edini mesec, ki ga je preživela v službi. Vedno je namreč imela svoja podjetja in bila sama svoj šef.

 

Supermoč, ki se je ne bi branila, bi bila METAPOTENCE. Njen način soočanja s pomisleki in dvomi je zbiranje dovolj informacij in čas, da prideš do trdneg prepričanja, da je neka rešitev edina možna, pravilna in se ti sploh ni potrebno odločati med eno ali drugo varianto. Tako ti nikoli ni žal, ko gledaš nazaj, ker si se v danem trenutku odločil pravilno.

 

 

In njeno najljubše darilo? Sin ji je za 100$ kupil ZVEZDO V VESOLJU, ki nosi njeno ime. 

 

Hvala Lučka za tvojo podporo slovenski startup skupnosti. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.