STARTUP MENTOR: Včasih akrobat, danes strokovnjak za razvoj digitalnih produktov - Sašo Jakljevič

Dne 08. december 2021 objavil Start:up Slovenija

Sašo Jakleviča najbrž poznaš kot strokovnjaka za razvoj produktov, ki znotraj svojega podjetja pomaga startupom raziskati trg, oblikovati digitalne prototipe, izboljšati uporabniško izkušnjo in na sploh testirati različne poslovne priložnosti. Morda pa ne veš, da je velik del svojega življenja posvetil akrobatiki in free runningom (kar vidiš v akcijskih filmih). Začel je kot mulc in s svojimi prijatelji osvajal nove veščine preko gledanja video posnetkov profesionalcev. Kasneje se je pridružil ekipi Letečih norcev, nato treniral še z Dunking devils, a poškodbe žal niso pripomogle k formi za nastopanje. Njegova zadnja dva podviga sta stoja na eni roki in špaga naprej (za zadnjo pravi, da še trenira).

 

Sašo malo drugače... 

Akrobatiko je v srednji šoli povezal s svojo drugo strastjo - filmsko produkcijo - ko je z ekipo posnel akcijski celovečerni film. Ta je bil pobuda za AVLab Klub belokranjskih študentov, ki je omogočil mladim dostop do profesionalne medijske opreme za lastne projekte. V sklopu tega je nastalo mnogo kreativnih del in kar je še bolj pomembno, kreativnih posameznikov, ki še danes ustvarjajo na tak ali drugačen način.

 

 

Sašo je tudi strasten bralec japonskih in korejskih stripov in če bi lahko izbral svojo super moč, bi to bila šamanska sposobnost nadgradnje svojih sposobnosti in miselnih procesov z duhom prednikov in drugih bitij. "Verjetno bi bilo precej zanimivo biti medij za največje mislece v človeški zgodovini," pravi.

 

Pa zaključimo s srečo.

"Če se zavedamo ali ne, sreča igra velikansko vlogo v našem življenju. Že dejstvo, da smo rojeni v tem delu sveta, tem staršem in okoliščinam, da smo spoznali prave ljudi ob pravem času, naredili pravo stvar ob pravem času,... Vse to nas je pripeljalo do uspeha v tem trenutku. Zato za najboljše darilo ever smatram vse te srečne trenutke, ki so se mi in se mi še bodo zgodili," je zapisal.

Hvala Sašo za predanost startup skupnosti, tvoje neprecenljive nasvete, razmišljanja in iskrenost. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.