STARTUP MENTOR: Vedno išče nekaj novega, edinstvenega in drugačnega - Tine Lugarič

Dne 02. december 2021 objavil Start:up Slovenija

Ko se je začel zaljubljati v oglaševanje in kreativnost, ni bilo več poti nazaj. Učil se je na maksimalnih obratih in izkoristil vse priložnosti. Tine Lugarič je danes kreativni direktor multidisciplinarnega studia Trampolin, s 16-letnim ozadjem v največjih slovenskih oglaševalskih agencijah: Pristopu, Publicisu in Luni \TBWA. Za svoje delo je prejel več kot 100 nagrad in priznanj na domačih ter mednarodnih oglaševalskih festivalih.

 

 

Tine malo drugače... 

Prva leta se je na štop vozil v Portorož, kjer sta se odvijala oglaševalska festivala SOF in Zlati boben, tam pa se je »švercal« čez ograje in žive meje, saj njegova denarnica kotizacije ni prenesla.

Vse to zato, da je prišel v stik z razstavljenimi deli in s številnimi revijami o kreativnosti, dizajnu, marketingu, oglaševanju, ki so bile na voljo obiskovalcem festivala. Kupe tega materiala je trpal v nahrbtnik, tovoril domov in do zadnje črke vse preštudiral. Spomni se, kako se je nekemu lastniku agencije med pogovorom na žuru zlagal, da je oblikovalec in dobil en manjši projekt. V paniki je iskal kolega, ki bi znal klik ali dva v Corelu, da bi skupaj to naredila. In sta. Tako se je naučil teh par klikov, ki so vodili do mnogo več klikov.

 

In kdo je še Tine?

Večino otroštva in mladosti je preživel na skejtu, ki je še vedno ena od njegovih strasti. Danes na njem stoji le še tu in tam, je pa zelo aktiven pri razvijanju lastne blagovne znamke skejtov Embisi Skateboarding, ki jo že 7 let ustvarja s prijateljem Luko Penom.

 

Pri svojem delu vedno išče nekaj edinstvenega, drugačnega in novega, zato so pomisleki in dvomi na njegovem vsakodnevnem meniju.

 

Tudi po 16. letih profesionalne kariere kdaj pa kdaj še misli, da »tokrat pa ne bo šlo«. A na koncu se vedno vse dobro izteče.

 

Prva stvar, ki ga pomirja, je misel na njegovo karierno zgodovino, saj je vedno prišel do rešitve, četudi v zadnji sekundi. V taksiju na poti na prezentacijo ali celo na prezentaciji sami.

Druga tehnika za obvladovanje dvomov pa je preselitev v občutek pričakovanja »do česa zanimivega bo tokrat prišel«. In potem se začne veseliti, namesto sekirati.

 

Zanimiva pristopa, kajne?

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.