STARTUP MENTOR: Teleskop so bile njegove velike sanje, ki jih je pred nekaj leti uresničil - Boštjan Špetič

Dne 16. november 2021 objavil Start:up Slovenija

Soustanovitelj Zemante, ki je pod okriljem Outbraina vstopil na ameriško borzo Nasdaq in eden prvih slovenskih startupov, ki je pridobil tvegan kapital v tujini. Pa tudi soustanovitelj angelskega sklada Silicon Gardens Fund. To je Boštjan Špetič, ki znotraj Startup Plus programa startupom pomaga pri razvoju produktov, prodaji, marketingu, kadrovanju in zasnovi poslovne strategije. Chipolo, Meetings.bio, OpenProf in Upsquare so nekatera izmed njih.

 

A danes ti predstavljamo Boštjana še malo drugače...

V mladosti ga je navduševala astronomija. Redno je kopiral članke ali jih trgal iz revij in jih zlagal v svoj fascikel. Teleskop so bile njegove velike sanje... , ki jih je uresničil pred nekaj leti. Danes se vrača k svojim starih hobijem, astrologiji in fotografiji. Njegov dom je opremljen s teleskopom, skozi katerega je njegova hči pri 3 letih prepoznala Saturn in ga potem tudi narisala na list papirja.

 

 

Če bi imel supermoč, bi z njo ljudi spodbudil k večji radovednosti. Pravi, da večina želi hitre odgovore na svoja vprašanja, ne pa globljega razumevanja, ki bi jih lahko pripeljalo do razvoja novih konceptov. Stvari jih ne zanimajo prav zares, kajti preokupirani smo z nenehnim početjem »nečesa«.

 

Ko se sooča s težjimi odločitvami, si pogosto zastavi vprašanje, ali bo čez 12 mesecev ponosen nase. Pri tem ne gre za dobičkonosnost, temveč notranji občutek zadovoljstva.

 

Hvala Boštjan za tvoje modrosti in podporo startup skupnosti. 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.