STARTUP MENTOR: Svojo karierno pot začel s preprostimi deli - Marko Perme

Dne 11. november 2021 objavil Start:up Slovenija

Soustanovitelj in direktor hitro rastočega podjetja Agilcon, ki se ukvarja z računalništvom v oblaku in svetuje na področjih CRM in HRM. Izkušen v IT industriji (Comtrade), zadnjo dekado pa vodi 50 inženirjev, projektnih vodij in svetovalcev. To je Marko Perme, ki v okviru Startup Plus programa SPS pomaga prejemnikom P2 in SK produktov na področju projektnega menedžmenta, Salesforca, marketinga družbenih omrežij, pa tudi prodaje rešitev.

 

In kdo še je Marko?

Tudi njegova karierna pot se je začela s preprostimi deli. Ko odraščaš in si želiš odtrgati svoj košček občutka samostojnosti, počneš marsikaj. Marko je tako poprijel za motor in po Dolenjski "starim mamam" razvažal pokojnine. Nato je presedlal na prodajo svojih prvih programov, ki so se takrat "zapekli" še na diskete. Kdo se še jih spomni? Pravi, je za en paket disket garal tedne in tedne...

 

Vedno je rad gradil. V mladosti makete - šolo, mline na veter,... Svojo strast do gradnje neguje še danes, le da je gradnja sedaj dobila bolj abstraktno obliko. 

 

 

Če bi imel posebno super moč, bi jo uporabil za to, da bi se lahko preslikal v zakotne in pozabljene kotičke sveta. V kakšen zelo tih in poduhovljen budistični samostan v Himalaji.

 

Ko ima pomisleke in dvome, jih vedno nekomu zaupa. Pravi, da ne zna držati stvari v sebi in ga pogovor z bližnjim o dilemi sprošča.

 

Hvala Marko za tvojo iskrenost in pomoč slovenski startup skupnosti. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.