STARTUP MENTOR: S pomisleki pomete z miselnostjo "Find a way" - Lojze Bertoncelj

Dne 10. november 2021 objavil Start:up Slovenija

Pravi, da večina ljudi ne ve večine stvari o njem. Zato nam je zaupal naslednje: za neko inovacijo oz. patent mu je osebno čestital Milan Kučan, priznanje podpisal dr. Janez Drnovšek, država nakazala denarno nagrado. No, tu se zgodba še ne konča. V Bruslju so mu celo skovali bronasto medaljo. Dogajanje, ki je teklo slabih 30 let nazaj, mu je bila dovolj dobra spodbuda, da je ostal zvest izboljševanju sveta oziroma inoviranju. Gre za enega od dosežkov Lojzeta Bertonclja, ki ga vsi poznamo kot svetovalca, moderatorja in mentorja na področjih korporativnega inoviranja ter vitkih in agilnih metod razvoja startup podjetij. Znotraj Startup Plus programa pomaga prejemnikom sredstev Slovenskega podjetniškega sklada, prav tako je član komisij na startup dogodkih. Lojze je izjemno del pomemben slovenske startup skupnosti, saj je bil pobudnik nastanka slovenske izdaje knjige Running Lean (Delaj vitko). Danes svoje poslanstvo uresničuje znotraj CorpoHub-a.

 

In česa o Lojzetu še ne veš?

Če bi se lahko spremenil v superheroja, bi izničil vse ne-umnosti tega sveta. S pomisleki in dvomi pa pomete z miselnostjo "Find a way!"

 

 

In sprejemanje kompromisov? Še nikoli v življenju ni rekel JA cigaretom in pravi, da pri svojem tudi ostaja.

 

Ko teče govor o najboljšem darilu, ki ga je kadarkoli dobil, ne želi biti klišejski.

Izpostavi namreč svojo družino. "Sicer pa, če smo odprti, lahko okoli sebe vsak dan vidimo polno daril," še dopolni.V življenju je počel veliko stvari. Kar pa ga od nekdaj spremlja, je produciranje in gradnja veliko relativno posebnih produktov.

 

Hvala Lojze za podporo in gonilno moč za razvoj slovenskega startup ekosistema. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.