STARTUP MENTOR: Pri držanju obljub ne sprejema kompromisov - Peter Ribarič

Dne 26. januar 2022 objavil Anemari Pediček

Startup mentor, ki je kot študent v okviru mednarodnega projekta pomoči pri vzpostavitvi inšpiciranja davkov v storitvenih dejavnostih, prevedel priročnik za davčne inšpektorje za izvajanje inšpekcij. To je naš Peter Ribarič, ki je odgovorni urednik revije HR&M, soustanovitelj sklada tveganega kapitala Silicon Gardens Fund, izboljševalec poslovanja organizacij, povezovalec poslovnih priložnosti in poslovni angel.

 

 

Danes ti ga predstavimo malo drugače… 

Če bi imel supermoč, bi to bilo letenje.

 

Startup mentor Peter Ribarič

 

Njegov najljubši hobi v prostem času je jahanje, saj ga delo s konjem vedno popolnoma umiri. Najljubši adrenalinski hobi pa je padalstvo in letenje v prostem padu. Pravi, da medtem resnično ceniš in poskusiš izkoristiti vsako sekundo, ki ti še je na voljo.

 

S pomisleki in dvomi se sooča tako, da vse pomisleke in dvome izlije na papir ter skicira možne ukrepe. V kolikor takoj ne pride do rešitev, se o njih pogovori s sodelavci ali prijatelji.

 

In pri katerih stvareh v življenju ne sprejemate kompromisov? Kompromisov ne sprejema pri držanju obljub in zavez.

 

Njegova največja strast v otroštvu je bilo branje knjig in kasneje računalništvo. Še zdaj se spomni,ko mu je oče sestavil prvi računalnik Sinclair ZX81.

 

Najljubša prebrana knjiga našega startup mentorja v zadnjem letu je The Three Body Problem, avtorja Liu Cixina. V njej so čudovito prepletene posledice Kitajske kulturne revolucije, življenja v osončju s tremi sonci in vedenja zemljanov ob napovedani invaziji vesoljcev. Je trilogija, ki je preprosto ni zmogel odložiti, dokler je ni prebral v celoti. Svetuje, da jo prebereš tudi ti. 

 

Peter nam je zaupal, da je najboljše darilo, ki ga je kadarkoli dobil zagotovo tečaj srfanja.

 

Peter hvala, ker pomagaš našim startupom in ker smo te lahko spoznali še malo drugače. 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.