STARTUP MENTOR: Njegovo prvo najstniško delo in tudi zadnje, ki ni bilo povezano z IT-jem je bilo lupljenje kivijev - Tom Vodopivec

Dne 16. december 2021 objavil Start:up Slovenija

Tom Vodopivec je startup mentor, podjetnik, vsestranski menedžer, razvijalec, analitik v domenah software, tehnologije, video iger, podatkovnih znanosti, strojnega učenja. Na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani je doktoriral iz umetne inteligence. Kot raziskovalec gostoval v Veliki Britaniji in na Nizozemskem, nato pa kot višji podatkovni znanstvenik pridobival izkušnje v priznanem podjetju Celtra. V 2021 je zagnal svoje podjetje Reveris. Gre za nišni pospeševalnik z ekipo 10+ strokovnjakov, ki pomaga startupom na področju software, tehnologije in industrije video iger. Aktivno mentorira številna podjetja, tudi znotraj Startup Plus programa, ki poteka pod okriljem Slovenskega podjetniškega sklada. Svoje znanje trenutno deli s podjetji Optiguest, Wise up in ELISA.

 

In kdo je še Tom?

Njegovo prvo najstniško delo (in tudi zadnje, ki ni bilo povezano z IT-jem), je bilo lupljenje kivijev in stiskanje v koncentrat za sladoled. Pravi, da so se mu kiviji nato zamerili za par let... V srednji šoli ni bil zadovoljen z nivojem umetne inteligence v eni vojaški simulacijski igri, zato je skodiral svojo - potem mu je bila veliko bolj v izziv. Tako se je naučil kodirati. In svoje znanje unovčil že v študentskih letih pri delu za crat pivovarno. 

 

Od nekdaj je bil strasten do vsega, kar je povezano z računalniki in tej strasti sledi še danes, le da jo je zdaj oplemenitil še s podjetništvom in inoviranjem. Slednja je po njegovem glavni dejavnik za izboljšanje dobrobiti človeštva.

 

 

Človek, ki sprejema negotovost kot del življenja in na prvo mesto vedno postavlja cilje, kar povzroči, da dvomi in pomisleki ostanejo tam nekje v zraku in ga skoraj ne dosežejo. Ima nizko toleranco do nakladanja in napihovanja, na njegovi lestvici vrednost pa najvišje kotirajo osebna ter poslovna integriteta, iskrenost ter spoštovanje.

 

In njegovo najljubše darilo? Ko mu je punca, sedaj žena, prilagodila besedilo njune najljubše pesmi, se ga naučila in mu zapela. Iz kariernega vidika pa priznanje za naj asistenta leta po izboru študentov na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

 

Hvala Tom za tvoj doprinos k boljšemu jutri in podpori slovenskim startupom. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.