STARTUP MENTOR: Njegovo najboljše darilo je bila 5kg Nutella - Mitja Ruzzier

Dne 10. november 2021 objavil Start:up Slovenija

Njegova mladost se je vrtela okoli športov, predvsem adrenalinskih. Že v osnovni šoli je začel s poučevanjem windsurfanja, organiziral in vodil MTB kolesarske ture, tekmovanje Bičikleta žur, ki živi še danes, učil snowboardanje in smučanje. Iz tega je pri zgodnjih dvajsetih nastalo tudi njegovo prvo podjetje s snowboard šolo, trgovino…. Nato pa ga je ljubezen (ne do knjig) čisto po naključju pripeljala v akademske vode, kjer še danes na Fakulteti za management predava podjetništvo in znanje ter izkušnje prenaša na mlade.Govor teče o Mitja Ruzzier, predavatelju, soustanovitelju podjetja Amibit ter aktivnemu mentorju v  postopkih predselekcije za razpise SPS P2 in SK75. Njegova dela so bila objavljena v mednarodnih znanstvenih revijah, kot so Entrepreneurship and Regional Development, Transformations in Business and Economics, Managing Global Transitions.

 

In še Mitja malo drugače...

Če bi se lahko spremenil v superheroja, bi v Ljubljano, kjer trenutno živi, pripeljal morje. Doma je na balkonu že pripravil privez za barko glede na to, da jih je v njegovi rojstni Izoli tako malo. No, po obstoječih prognozah bi se želja lahko celo izšla, če bi lahko živel par sto let.

 

V življenju vedno stavi na zaupanje. Posebej s tistimi, ki jih šteje med prave prijatelje.

 

 

Ali glede na vse napisano ugotoviš, katera je njegova največja strast?

To so morje, navtika, ribolov. Na 100 in 1 način. Ni čudno, da si je kot otrok želel postati ribič. ️

Njegovo najboljše darilo je bila 5 kg Nutella. Za 40-ko so mu jo podarili najboljši prijatelji. Pravi, da je je v mladosti pojedel preveč, zato jo danes gleda bolj od daleč.

 

Hvala Mitja, da smo te lahko spoznali tudi malo drugače in za tvoj doprinos startup skupnosti. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.