STARTUP MENTOR: Najbolj priljubljena mentorica slovenske startup skupnosti - Maja Voje - malo drugače

Dne 24. november 2021 objavil Anemari Pediček

 

Majo Voje poznate kot globalno uveljavljeno strokovnjakinjo na področju growth hacking discipline, soavtorico enega najbolj priljubljenih tečajev na platformi Udemy - več kot 50.000 študentov, vodjo spletnih tečajev na GrowthHackers.com in poslovno svetovalko podjetjem v svetovni tehnološki špici. Samo v letu 2020 je Maja mentorirala in ekspertno svetovala kar 22 slovenskim startupom in hitro rastočim podjetjem: EKWB, d.labs, Peach Booty Plan, CarLock, Zivabowl, Taia Translations, Estable, SaleSqueze, Algoritmik - Typeless, Treecelet, Coolio, Fastcast, Dogs4motion Academy for active dogs, Pablu, Impatient, Ayalie, SmartestHR, Epidemic, Mind Body Horsemanship, Enikam Slovenija, Tomappo in Etherissa.

 

In še Maja malo drugače...

Je ena izmed tistih ljudi, ob katerih se zdi, da je čisto vse mogoče. Če pa se sprehodite čez Majin Instagram vam bo hitro jasno, da ima v življenju tri strasti: učenje, kužke in rdeče vino. 

Njeno pot bi najlažje opisali z “if you can dream it, you can achieve it”, čeprav sama pravi, da ji je “You do you” oziroma sporočilo avtentičnosti tisto, kar najbolj sovpada z njenim načinom dela.

Najrajši od vsega na svetu postavlja cilje in “reverse engineera” kako do njih.

 

Zavzeta time-boxerka

Maja je tudi zavzeta time-boxerka: to je tehnika, s katero najde čas za čisto vse, kar želi narediti, baterije pa polni s telovadbo 5x na teden, dolgimi sprehodi v naravi in živahnimi pogovori bodisi s svojo 7.6K mrežo na LinkedInu, gosti na podcastu Reneseansa, ki ga snema, ali pa s pro-bono mentoriranjem mladih na področju kariernega razvoja.

 

 

Majino življenjsko poslanstvo je delovati na področju opolnomočenja podjetij in posameznikov, da uresničijo svoje cilje - pa naj to poteka v obliki snovanja strategij rasti, izobraževanja odelkov ali pa enostavno s sproščenim pogovorom, ki daje voljo in moč. In v tej sferi je tudi prostor za presenečenja in čarobnost.

 

Maja poudarja:

“Ponavadi bistveno precenjujemo, kaj lahko naredimo v enem letu, še sanja pa se nam ne, kaj vse lahko dosežemo v desetletju. Konsistentnost in namenskost vedno obrodita sadove. Potrebno je vztrajati in se predati ciljem. Nič se ne zgodi čez noč.”

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.