STARTUP MENTOR: Okoli sebe nenehno vidi nove poslovne priložnosti - Jugoslav Petkovič

Dne 26. november 2021 objavil Start:up Slovenija

Strasten oboževalec mehanskih ur  in moški, ki ga vedno znova navdušuje singapurski street food - to je Jugoslav Petkovič, mentor in investitor slovenske startup skupnosti, ki v okviru naših programov lahko pomaga tudi tebi.

 

 

Tokrat ga spoznajmo malo drugače...

Ko ne "biznirisa", kar je res redko, kupuje predvsem tisto, kar bo po njegovem prepričanju čez nekaj časa povečalo svojo vrednost. Kljub temu, da krog sebe nenehno vidi poslovne priložnosti, kajti to je njegov naravni način delovanja, zna dobro preklopiti med delom in časom zase.

To se mu zdi v teh časih še bolj pomembno kot kadarkoli doslej. Zaradi dela od doma se fizično ne premaknemo od doma v pisarno in obratno, zato mentalno še težje presekamo. Jugoslav zagovarja načelo, da se zjutraj uredimo kot bi šli v pisarno, po delu stopimo na svež zrak in tako zares presekamo. 

 

En njegov trik, kako se je vedno zavaroval pred neprekinjenem delu leto za letom: vedno, ko je prihajal z dopusta, je takoj naredil rezervacijo za naslednjega. To je počel iz več razlogov: ko imaš enkrat stroške z odpovedjo, obstaja večja verjetnost, da boš šel.

V tem primeru ugotoviš, da je mogoče svet podrediti tvojemu dopustu, ne pa obratno - da lahko ti greš na dopust, ko so okoliščine za to primerne.

 

Hkrati je to "milestone" za ljudi okrog tebe, da vedo, kaj morajo do nekega časovnega roka narediti. Tebi pa to daje še občutek podpore v težkih trenutkih, ker veš, da boš čez en mesec že nekje drugje. 

 

In kaj je zanj dober posel?

Zanj je posel dober, ko pridobita obe strani. Pa ne z vidika cifer, ampak občutkov, da sta sprejeli pravo odločitev. "Pomembno je, da se obe strani počutita zmagovalno," pravi Jugoslav. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.