STARTUP MENTOR: "Najbolj uspešni podjetniki ne začnejo kariere z briljantnimi idejami, temveč jih premišljeno odkrijejo in razvijejo v uspešno rastoće podjetje!" - Jordan Berginc

Dne 28. junij 2022 objavil Anemari Pediček

"Najbolj uspešni podjetniki ne začnejo kariere z briljantnimi idejami, temveč jih premišljeno odkrijejo in razvijejo v uspešno rastoće podjetje!": pravi naš vrhunski startup mentor dr. Jordan Berginc.

 

Jordan Berginc

 

Jordan je v svoji 33 letni karieri vodil številna mala podjetja kot tudi nekaj vladnih projektov. Poučeval in mentoriral številne mlade podjetnike, pomagal soustanoviti različna združenja mladih podjetnikov doma in v tujini. S podjetniškimi projekti je sodeloval ter živel v kar v 12-ih državah.

Za potrebe mladih podjetnikov je napisal različne učbenike in priročnike. Danes posebej z zanimanjem spremlja in je mentor številnim tehnološkim startupom.

 

A danes ti Jordana predstavimo še nekoliko drugače…

Ali veš, da Jordan prihaja iz Vipave, kjer prevladuje burja in veliko odprte kulture. V mladosti je svoje kreativne ideje kalil pretežno na glasbenem in športnem področju, med prijatelji pa bil poznan kot povezovalec skupinskih idej in dogodkov.

 

Po značaju je odprt, učljiv, keativen in inovativen, komunikativen, podporen ter povezovalen. Med magistrskem študijem je s prijateljem in nekaj profesorji soustanovil GEA College, kjer se je posvetil podjetništvu in podjetniški karieri. Sodelovanje z različnimi univerzami in poslovnimi šolami ga je pritegnilo na študij v ZDA in Kanado, kjer se je učil od najboljših. Inovativni podjetniki so bili vedno njegov izziv, ki jih je raziskoval tudi v svojem doktorskem študiju.

 

Med bivanjem na Kosovu je pod svoje okrilje vzel slabovidno dijakinjo in ji skozi leta na plemenit način pomagal tudi s štipendijo do visokošolske izobrazbe novinarstva. Kasneje je uspešno zaključila še magistrski študij. Danes je redno zaposlena na javni radijski postaji in posredno pomaga mladim invalidnim osebam. Še danes z Jordanom vzorno prijateljujeta.

 

Jordanova največji hobiji so branje knjig, tek in jazz glasba, ki jo vneto posluša preko 30 let. Kot je nekdo dejal, življenje je podobno jazz glasbi. Bolj improviziraš – boljše je! Kot v podjetništvu, tudi v jazzu, vsaka nota s ponavljanjem zveni drugače.

 

Za na konec nam je Jordan zaupal še eden izmed svojih ljubših sloganov:

"Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful." -Herman Cain

Jordan hvala, ker s svojimi izkušnjami in znanjem pomagaš našim startupom.

 

Spoznaj še ostale startup mentorje

 

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.