STARTUP MENTOR: Brez pomislekov in dvomov ne bi rasli in bili to kar smo - Mark Kalin

Dne 19. november 2021 objavil Start:up Slovenija

Podjetnik, predavatelj, mentor, direktor švedskega sklada tveganega kapitala 1337Works, menedžer, ustanovitelj platforme Beyond Leadership in še bi lahko naštevali. To je Mark Kalin, ki lahko tvojemu startup podjetju znotraj Startup Plus programa pomaga pri zasnovi poslovne strategije, prodaji, pa tudi na področju postavljanja virtualnih timov, razvoju novih tehnologij in drugih.

 

Marka ti namreč predstavljamo še malo drugače...

Eno izmed prvih zaposlitev v ZDA, kjer je živel nekaj let, je opravljal v znani ameriški veleblagovnici Macy's. Mark pravi, da se je njegova pot tam odvijala kot v filmu - začel je s prodajo čevljev, nato je napredoval v prodajalca parfumov, na koncu v prodajalca nakita.

 

Če je danes njegova strast raziskovanje disruptivnih tehnologij in inovacij, je to mesto v njegovi mladosti zasedala matematika. Veliko časa je preživel za matematičnimi knjigami. Njegova ljubezen do te vede je bila tako močna, da je starše večkrat prosil, če mu lahko kupijo kakšen dodaten učbenik. 

 

Navduševali so ga tudi šah, rokomet in hokej. Šport goji še danes, saj ga je v fitnesu mogoče srečati skoraj vsak dan. Veliko mu pomenijo daljši sprehodi z njegovim japonskim akitom Toshijem. Pravi, da je to njegov »me time«.

 

 

Glede pomislekov in dvomov v življenju ima jasno mnenje: brez njih ne bi rasli in ne bi bili to, kar smo danes. Ravno težke preizkušnje nas definirajo in so za nas nujne. Pomenijo zgolj to, da imamo več možnosti. Da vse ni le črno ali belo, lahko je tudi kakšen odtenek vmes. 

 

Hvala Mark za deljenje tvojih misli in podporo slovenski startup skupnosti. 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.