STARTUP INVESTITORKA: Ne sklepa kompromisov pri rdečih avtomobilih in bež hlačah - Nina Dremelj malo drugače

Dne 24. november 2021 objavil Karmen Trs

Nino najbrž poznaš kot lastnico in direktorico privatnega investicijskega podjetja Alita Capital, investitorko v Male junake, izkušeno strokovnjakinjo za poslovne strategije in žensko, katere največja strast je pomoč podjetnikom, da svoje ideje pretvorijo v uspešna podjetja.

 

 

Morda pa ne veš tega, da je bila Nina v osnovni šoli večkrat predsednica razreda, saj je že takrat močno izražala svojo socialno usmerjenost - vedno je pripravljena pomagati in vedno hitro ponudi pomoč (sama pravi, da mogoče včasih še prehitro).

Vedno je skrbela za mlajše in šibkejše. Učiteljice so jo imele rade, ker je rada pazila na druge, s čimer so imele one čas za kavo, Nina pa je medtem lahko otroke malo pokomandirala. 

Njen hobi je slikanje - od oblek, slik do modernih torbic, danes se sprošča med pleskanjem domače hiše in pravi, da so njene stene "pod stalnim stresom, da mimo prileti Nina in spet kaj ušpiči."

 

In kaj jo najbolj jezi?

Ne veliko stvari, ker se moraš v življenju enostavno odločiti, kaj hočeš od njega - živeti, ustvarjati in slediti ciljem. Jo pa jezijo ljudje, ki za svoje težave vedno krivijo druge, in tisti, ki drugim delajo škodo.

Nina ne sklepa kompromisov pri rdečih avtomobilih in bež hlačah, sploh pa ne tolerira hinavščine in zahrbtnosti - to hitro zazna, a je ne pokaže, si pa takšna dejanja močno zapomni in slej ko prej izkoristi sebi v prid.

 

Najboljše darilo, ki ga je kadarkoli dobila?

Za konec pa še najboljše darilo, ki ga je kadarkoli dobila. Je človek, ki ji več pomeni to, da se nanjo kdo spomni, kot to, da nekaj prejme. Toplino ustvarjajo trenutki, dejanja in ne materialne stvari.

Še vedno ji največ pomeni zahvala gospe, ki ji je pred leti pomagala ob izgubi službe s prodajo njenih unikatov. Pomoč ji je bila v veselje, gospe pa je pomagala prebroditi najtežje trenutke. 

 

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.