STARTUP INVESTITOR: Na svoji karierni poti zamenjal 80 držav in 5 kontinetnov - Julien Coustaury

Dne 25. november 2021 objavil Anemari Pediček

Njegova največja strast v letih odraščanja je bilo surfanje.  Venezuela, Egipt, Hawaii so le peščica destinacij, ki jih je obiskal v ta namen. Vedno je oboževal trenutke nad vodo. Danes se navdušuje nad smučanjem in wakefoilingom. Govorimo o Julienu Coustauryju, soustanovitelju sklada tveganega kapitala Fil Rouge Capital - FRC, ki je v svoji bogati karierni poti zamenjal  že 80 držav in preko 5 kontinentov. V okviru sklada je s partnerjem podprl že 50 podjetij v SEE regiji. Ga želiš tudi ti pocukati za rokav?

 

 

Pa spoznajmo Juliena na še malo drugačen način...

Njegov najljubši del dneva je jutro. Pravi, da ima takrat najbolj bistre misli in rešitve za včerajšnje izzive pridejo kar same od sebe. To je povezano tudi z njegovim načinom, kako se sooča z dvomi in pomisleki.

 

»La nuit porte conseil« je francoski pregovor, ki pomeni "noč ti bo dala nasvet".  Temu Julien dosledno sledi in pravi, da so stvari vedno bolj jasne, ko jih prespimo.

 

V prostem času rad slika in igra klavir, čeprav zase reče: "I am pretty crap at both but I love doing it."

Njegova najboljša odločitev v življenju je bil odhod iz Francije. Dan po koncu študija inženirstva je namreč sedel na letalo za Jakarto, sprejel prvo službo ter se nikoli vrnil.

 

Za konec še njegov življenjski moto: "𝗚𝗼 𝗯𝗶𝗴 𝗼𝗿 𝗴𝗼 𝗵𝗼𝗺𝗲."

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.