STARTUP INVESTITOR: Hribi so njegov drugi dom - Aleš Pustovrh

Dne 05. december 2021 objavil Start:up Slovenija

Hribi  so vedno bili njegov drugi dom (od tod tudi njegova slika). Najsi je na vrh priplezal z vrvmi, se sprehodil s turnimi smučkami ali le v pohodnih čevljih. Njegovo največje veselje je sicer plezanje, ki je krivo za to, da na tveganja gleda malo drugače. Pravi celo, da pozna veliko uspešnih podjetnikov, katerih hobiji so povezani s hribolazništvom, plezanjem - torej športi, ki vključuje določeno mero tveganja. Tveganje je v podjetništvu v neki meri stalno prisotno in soočanje z njim na steni daje odlično podlago za spoprijemanje z njim tudi na trdnih tleh.

 

 

To so razmišljanja startup mentorja in investitorja Aleša Pustovrha. Aleš je soustanovitelj in vodja programa na ABC pospeševalniku, partner sklada tveganega kapitala Fil Rouge Capital ter asistent na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je najbolj aktiven pri izobraževanju ekonomskih in podjetniških predmetov.

 

In kdo je Aleš, ko ne dela?

Najbolj ga znajo razjeziti njegovi otroci, ki so se naučili pritisniti na pravo točko. Malo za šalo, malo za res... Sicer pa ga v poslu najbolj razjezijo neresni ljudje: "Če nekdo pričakuje, da bom investiral svoj čas in denar v njegovo podjetje, potem pa sem jaz bolj resen kot on sam, potem to nikamor ne pelje."

 

Eno izmed najboljših daril, ki jih je kadarkoli dobil, je bila letalska karta.  Potovanja še ena izmed njemu ljubih stvari, sicer pa je doživel največji kulturni šok v Afriki. Pravi, da se v Sloveniji preveč pritožujemo in premalo zavedamo, v kakšni blaginji živimo...

Značke
Startup Mentor
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.