STARTUP MENTOR: V preteklosti opravljal kar 31 služb, vse od pomivalca posode, do dela v arhivu, prevajalca spletnih strani... - Rado Daradan

Dne 18. junij 2022 objavil Anemari Pediček

Kot otrok je oboževal kuhanje in je mislil, da bo znan kuhar. Danes je soustanovitelj

uspešenega podjetja, ki ga v Sloveniji poznamo pod imenom Mali junaki v tujini pa kot Hooray Studios. To je Rado Daradan, ki ni samo uspešni podjetnik, ampak tudi odličen startup mentor.

 

 

Spoznaj Rada malo drugače…

Najverjetneje ne veš, da je pred ustanovitivijo Malih junakov delal kar 31 služb, vse od pomivalca posode, do dela v arhivu, prevajalca spletnih strani itd.

 

Njegov najljubši hobi v prostem času je povezan s potovanji , a na malo drugačen način. Pravi, da je zasvojen z Google Maps na telefonu. Skoraj vsak dan, ko ima čas, raziskuje po Google Mapsu , povečuje, zmanšuje in si nastavlja zastavice. Ko ima čas, gre v ta kraj na izlet in odkriva nove stvari.

 

Ko pride do soočanja s pomisleki in dvomi, pravi, da je to njegov vsakdan. Na splošno je tak človek, ki ima pri večini stvari dvome in pomisleke. To ni zaradi črnogledosti, ampak ker ima potrebo po tem, da stvar res razume in je nanjo pripravljen. Pomisleki in dvomi so nekaj, kar moreš ponotranjiti in reči, da je to normalno.

 

Kot otrok je najraje kuhal in je mislil, da bo kuhar. Danes je njegova strast raziskovanje novih stvari, okusov, znanja…

 

Radova najljubša serija je “Game of Thrones”, natančneje prva sezona, eden zadnjih delov, ko so ubili glavnega junaka. Najverjeteje se sprašuješ zakaj. Rado pravi, da je to bilo vrhunsko, saj se mu je prvič v življenju zgodilo, da ga serija tako presenetila.

 

Ko pride do obdarovanja, pravi, da mu največ pomeni, če dobi nekaj, kar se ne da kupiti in je iz srca.

 

Hvala Rado, ker s svojim znanjem pomagaš naši startup skupnosti in ker smo te lahko spoznali.

 

 

Spoznaj še ostale startup mentorje 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.