VIAR odhaja v Seattle, hkrati pa širi svoj tim!

Dne 27. junij 2016 objavil Stanislava Vabšek
 


Celjski start-up VIAR, prejemnik investicije SK75 Slovenskega podjetniškega sklada, je uspel pridobiti investicijo v višini 105.000 USD in mesto v programu uglednega visokotehnološkega ameriškega B2B pospeševalnika 9mile Labs iz Seattla. Del ekipe je tja že odpotoval, kjer bo vse do konca oktobra, ko bodo nastopili na demo dnevu, na katerem se bodo potegovali za novo investicijsko rundo. Za nameček se uglašena osemčlanska ekipa širi in v svoje vrste poleti vabi nove sodelavce, ki bodo z njimi delili strast do razvoja najsodobnejših produktov s področja virtualne resničnosti.
 

Razvoj prebojne VR platforme

Podjetje VIAR razvija dva produkta na področju virtualne resničnosti. Prvi, bolj uveljavljen, so po meri narejena očala za virtualno resničnost ViarBox. Drugi, ki je trenutno v intenzivnem razvoju, pa je spletna platforma VIAR360, ki omogoča, da lahko kdorkoli brez kakršnegakoli programiranja ustvari zgodbo v virtualni resničnosti. 
 

Med strankami tudi slavni Disney

Ekipa, ki jo vodita Jernej Mirt in Blaž Zafošnik je že sodelovala z več priznanimi podjetji, kot so denimo Samsung, Epson, Sphericam ... Njihova očala so bila predstavljena tudi na TechCrunch Disrupt v New Yorku, kot del ponudbe ene izmed zmagovalnih ekip Timelooper. Njihova najnovejša stranka pa je pred kratkim postal tudi slavni Disney!
 

Hitro navdušili predstavnike pospeševalnika

Ugledni ameriški B2B podjetniški pospeševalnik 9mile Labs so ustanovili nekdanji vodstveni kadri iz korporacij, kot so Microsoft, Amazon ipd. Za pridobitev investicije v višini 105.000 USD so člani ekipe Viar izvedeli še pred zaključkom celotnega postopka selekcije, saj so ocenjevalno komisijo očitno navdušili s prodajno usmerjenostjo, z iznajdljivostjo ekipe in s potencialom spletne platforme VIAR360.
 

Dostop do trga in odlično mentorstvo

”Od investicije in vstopa v pospeševalniški program si obetamo predvsem dostop do trga, sodelovanje z odličnimi mentorji in pomoč pri vzpostaljanju prodajne ekipe. V Seattlu nastopimo 27. junija, tja pa poleg mene in Blaža Zafošnika odptujeta še naš CTO in vsesplošni hacker Marko Munda ter growth guru Dejan Gajšek,” je povedal eden od so-ustanoviteljev podjetja Jernej Mirt.
 

Pište jim ali povejte naprej!

V Celju, v Inkubatorju Savinjske regije, tako ostanejo Katarina Kresić, Aleš Mohorič, Matic Mirt in Živa Manfreda. Čez poletje se bo ekipi zagotovo pridružil tudi nov spletni razvijalec, ki bo okrepil razvojno ekipo, pričakujejo predvsem poznavanje php, laravel, mysql, java script, css in html5. Poleg njega so pri VIAR odprte še tri pozicije na področju marketinga in ena pozicija za inženirja na področju video streaminga. Več najdete na www.viar.si/jobs.
 
Če se prepoznate v tej vlogi in bi se želeli pridružiti ekipi, ki želi postavljati mejnike na področju virtualne resničnosti, pišite na virtuoso@viar.si (virtuoso - def: a person who has special knowledge or skill in a field) ali pa sporočite informacijo tistim, ki bi jih tovrstno delo zanimalo.
Značke
VR Viar Seattle 9Mile Labs SK75
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.