Roadshow Koper 2019

13. marec 2019 Ob 9.00
Datum in ura
Sreda, 13. marec 2019
9.00 - 0.00 CEST
Lokacija
Iščeš denar, kontakte, informacije in konkretne nasvete, s pomočjo katerih boste spremenili svojo idejo v tržno uspešen produkt? Potem je roadshow pravo mesto zate!  
 

Povzetek programa: 

  • Bistvene novosti letošnjega razpisa P2 SPS. Nasveti za pripravo dobre prijave, usodne napake in predstavitev poteka sodelovnaje po podpisu pogodbe. 
  • Kako do 54.000 EUR nepovratnih sredstev, ki jih ponuja Slovenski podjetniški sklad. Nasveti za izboljšanje možnosti uspeha in največje napake, ki vas lahko od uspeha oddaljijo. 
  • Bistvene informacije o vavčerju za certifikate kakovosti, za zaščito intelektualne lastnine, za tržne raziskave tujih trgov, za udeležbe na mednarodnih forumih, za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino, za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini in drugih, ki še prihajajo v letošnjem letu.
  • Nova oblike spodbude za zagon inovativnih projektov in podjetij s področja kulturnega in kreativnega sektorja, ki jih omogoča razpis »Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij - Center za kreativnost 2019«
  • Praktični nasveti in primeri najpogostejših napak in izzivov, s katerimi se soočajo podjetniki v zgodnjih razvojnih fazah. 
  • 5 prednosti sodelovanja v predselekciji Start:up Slovenija.
  • Neposreden feedback s strani organizatorjev predselekcije in Slovenskega podjetniškega sklada na vašo predstavitev.
  • Navodila in nasveti kako pripraviti učinkovito predstavitev za DEMO DAN.
  • Na PODIM 2019 vas čaka 100 investitorjev, 200 korporacij in MEGA tridnevni program. 
  • Osebno svetovanje izkušenih podjetnikov in svetovalcev.

Program  

09.00 – 09.05 | Dobrodošlica 
Dorijan Maršič
, Univerzitetni inkubator Primorske 

09.05 – 09.35 | Bistvene novosti letošnjega P2 in druge možnosti javne podpore v 2019  
Predstavitev P2 in drugih produktov Slovenskega podjetniškega sklada (SK75, koinvesticijski sklad, različni vavčerji …) ter drugih javnih in zasebnih programov namenjenih startup prodjetnikom. Hkrati bomo predstavili koristne nasvete za izboljšanje možnosti uspeha pridobitve le teh.
Mateja Grobelnik, Slovenski podjetniški sklad 
Urban Lapajne, Start:up Slovenija 

09.35 – 10.00 | Predselekcija Start:up Slovenija, nagrada Slovenski start:up leta in PODIM  
V predselekciji Start:up Slovenija pridobite dodatne točke za razpis P2. Slovenski startup leta 2019 čakajo atraktivne nagrade. Na konferenci PODIM pa vas čaka tri dni podjetniške eksplozije z mednarodnimi investitorji, govorci in mreženjem.   
Urban Lapajne, Start:up Slovenija  

10.00 – 10.35 | Kako boleče je razvijati “hardverski” produkt? 
Podjetniški pogovor o korakih napredka, učenju, bolečih in zmagoslavnih izkušnjah ter javni podpori pri razvoju podjetja. Martin je z ekipo razvil “pametno” ključavnico. Za razvoj in vstop na trg je izkoristil različne vire – od KICKSTARTER kampanje in subvencije P2 do kovertibilnega posojila SK75.  
Martin Koterle, Teodoor 

10.35 – 11.00 | 10 nasvetov kako predstaviti prepričljivo predstavitev za DEMO DAN + feedback v živo 
Predselekcija Startup Slovenija vam lahko prinese pomembne točke za prijavo na razpis P2 SPS. Pomembno vlogo v predselekciji igra osebna predstavitev na DEMO DNEVu. Izvedeli boste konkretne nasvete kako pripraviti prepričljivo predstavitev. Hkrati boste lahko v živo predstavili vašo idejo in prejeli povratno informacijo organizatorjev predslekecije Startup Slovenija in Slovenskega podjetniškega sklada.
Urban Lapajne, Start:up Slovenija 
Mateja Grobelnik, Slovenski podjetniški sklad

11.00 – 11.30 | Vprašanja in odgovori, osebno svetovanje in druženje Organizatorji 
Dogodek organizira Start:up Slovenija v soorganizaciji Slovenskega podjetniškega sklada in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Lokalni partner dogodka je Univerzitetni inkubator Primorske.
 
 
 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.